AVHOL hisselerinde Murat Bora ismi

AVHOL hisselerinde yaşanan yüzde 600 yükselişin perde arkasında Murat Bora olduğu öne sürülüyor

Avrupa Yatırım Holding (AVHOL) hisselerinin grafiği her şeyi net olarak anlatıyor. 1.90 lira seviyesinden başlayan yükseliş 13 lira seviyesine ulaşmış durumda. Peki hissede sesiz sedasız yüzde 600 oranında artışın sırrı nedir?

Baysan Trafo olarak halka açılan daha sonra ismini Avrupa Yatırım Holding olarak değiştiren şirket, ilişkili taraf işlemleriyle hatırlanıyor. Patron Ramazan Burak Telli, yaklaşık 17 milyon lira değerindeki özel sağlık hizmetleri faaliyetinde bulunan şirketlerini Avrupa Yatırım Holding’e satmıştı. Yani şirketin kasasından çıkan yüklü miktardaki para patronun cebine girmişti. Borsagundem.com o tarihte konuyu gündeme getirmiş, şirket büyük bir panikle üst üste çelişkili açıklamalar yapmıştı.

Şirket hisselerinde hızlı yükseliş yaşanırken şirketin mali yapasında tam aksine bozulma olduğu görülüyor. Şirket 2014 yılı sonunda 1.4 milyon lira zarar açıklamış. Öz sermayesi 14.5 milyon liradan 13 liraya gerilemiş ama piyasa değeri 110 milyon liraya yaklaşmış. Ne şirketin mali yapısı ne de yapılan açıklamalar şirket hisselerindeki yaşanan yükselişi destekleyecek durumda değil!

MURAT BORA İSMİ 

Borsa endeksinin aşağı yönlü bir seyir izlediği dönemde bile yükselişini sürdüren hisselerin sırrı Gedik Yatırım üzerinden yapılan işlemlerde saklı. Murat Bora SPK’nın geçmişte hakkında çok sayıda suç duyurusunda bulunduğu bir isim.
Murat Bora’nın da yüzde 600 primli hisseleri piyasada pazarlamaya çalıştığı öne sürülüyor.



ŞİRKETİN PATRONUNA KAÇAKÇILIK OPERASYONU
Peki Avrupa Yatırım Holding’in sahibi Ramazan Burak Telli kimdir?


Geçmişte polisin düzenlediği geniş kapsamlı bir operasyonda Ramazan Burak Telli gözaltına alınan isimler arasındaydı. İstanbul Polisi, 11 ayrı ilde düzenlediği operasyonla IMEI numarası klonlayarak cep telefonu kaçakçılığı yapan, özel bir göz hastanesi sahibinin de liderleri arasında olduğu, bir döviz bürosu sahibi, bir polis memuru, iki gümrük muhafaza görevlisinin de bulunduğu 55 kişilik çeteyi çökertmişti. Çete üyeleriyle birlikte piyasa değeri 5 milyon 93 bin 246 YTL olan 9 bin 290 adet değişik marka cep telefonu ele geçirilmişti. Çetenin klonlama yöntemini kullandıkları 100 binden fazla cep telefonunu piyasaya sürdüğü tahmin ediliyor. Çete üyelerinin ev ve işyerlerinde telefonların yanı sıra 58 adet IMEI klonlamada kullanılan UFS cihazı, 52 adet cep telefonu İMEİ programlama cihazı, 23 adet klonlama malzemesi, 3 adet bilgisayar, 2 adet ruhsatsız tabanca ve 1 Kalaşnikof marka silah ele geçirilmişti. Telefonların İstanbul ve yurt çapındaki dağıtımını da Aksaray Avrupa Göz Hastanesi ortağı Ramazan Burak Telli'nin yaptığı iddia edilmişti.