Atlantik Petrol'de patron ayrıcalığı

Atlantik Petrol hisselerinde şirketin Yön. Kur. Başkanı'nın yaptığı alımlar dikkat çekti

Borsada ismi Bahadır Karlıdağ ile anılan Atlantik Petrol hisselerinde bugün ilginç gelişmeler yaşandı.
Birinci seansta alım yapan patron Abdullah Koparan, öğleden sonra şirketin ‘’yeni iş ilişkisi’’ yaptığını açıkladı. Bu arada hisseler yaklaşık yüzde 8 yükseldi.
Atlantik Petrol hisselerinde Abdullah Koparan tarafından birinci seansta 3,36-3,41 TL fiyat aralığından 31.100 adet alım gerçekleştirilerek ortaklık payı yüzde 16,80'e yükseltildi.
Birinci seansta yaklaşık yüzde 5 primle 3,53 TL kapatan hisselerde 2. seansta yükseliş yüzde 8'i geçerek 3,67 TL'ye kadar sürdü. 
2. seans öncesi şirketten ''yeni iş ilişkisi'' açıklaması yapıldı. Açıklamada ''Atlantik Petrol Ürünleri Tic.ve San.A.Ş. ve Oem Petrol Ürünleri arasında 22.01.2014 tarihi itibari ile yıllık 250 ton ( 1.050.000 TL satış  hedeflenmektedir.) motor yağları, endüstriyel yağlar ve gres yağları satış ve bayilik anlaşması imzalanmıştır'' denildi. Yapılan bayilik sözleşmesi ile şirket Açıklama yayınlanmadan önce hisseler 3,64'e kadar çıktı. Yapılan sözleşmeye göre müşterinin ortaklığın kamuya açıklanan son bilançosundaki ticari alacaklar/borçlar içindeki payı yüzde 1 olarak belirtildi.