Atlantik Petrol bilançolarını neden açıklamıyor

Bir haftadır tahtası kapatılan Atlantik Petrol Ürünleri, endekslerden de çıkarıldı. Yatırımcılar bilançoların açıklanmasını bekliyor

BORSAGUNDEM.COM / ÖZEL HABER

İsmi sık sık borsa manipülasyonlarına karışan Atlantik Petrol Ürünleri’nin (ATPET) tahtası finansal raporlarını açıklamadığı için Borsa İstanbul tarafından işleme kapatıldı. 17 Eylül tarihinden itibaren işleme kapatılan şirket bilançolarını henüz KAP’ta açıklamadı! Bu nedenle Borsa İstanbul tahtası kapalı kalmaya devam edecek şirketin hisselerini endekslerden de çıkardı. Konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle: “İşlem sırası kesintisiz 5 iş gününden fazla süre için kapalı kalacak olan Atlantik Petrol Urunleri payları, BIST Pay Endeksleri Temel Kuralları'nın 7.1 maddesi gereğince 24.09.2018 tarihinden itibaren kapsamında bulunduğu BIST Tüm, BIST Tüm-100, BIST Ana, BIST Kobi Sanayi, BIST Sınai, BIST Kimya Petrol Plastik, BIST İstanbul endekslerinden çıkarılacaktır."

BİLANÇOLAR NEDEN AÇIKLANMIYOR

Borsagundem.com’u arayan yatırımcılar şirketin bilançolarını açıklamamasına tepki göstererek yeni bir mağduriyet yaşamak istemediklerini belirtiyor. Son dönemde sürekli zarar açıklayan şirketin özsermayesi de eriyor. Geçtiğimiz dönemde bedelli sermaye artırım kararı alan ve SPK’ya başvuran şirketin talebi geri çevrilmişti.