Aselsan'da ikincil halka arz oranı ne olacak?

2017 yılında aşırı volatil seyreden Aselsan, ikincil halka arz için harekete geçti

BURAK TAŞÇI - BORSAGUNDEM.COM

Aselsan'da ikincil halka arz çalışmaları için yönetim kurulu, genel müdürlüğe yetki verdi. Yaklaşık bir yıl boyunca 10 lira seviyesinden soluksuz olarak 47.22 lira seviyesine kadar yükselen Aselsan hissesi Kasım ayında 29.9 lira seviyesine kadar gerilemişti. Bu aşırı dalgalanma nedeniyle Borsa İstanbul, Aselsan'a tedbir getirmiş ve 15 gün süre ile açığa satış, kredili işlem yasağı koymuştu.

İkincil halka arz haberiyle birlikte de hissede kayıplar yaşanmaya devam etti. Yatırımcısına 1.5 ayda yaklaşık yüzde 40 oranında kaybettiren Aselsan hissesi bugün yüzde 9 oranında düşüşle güne başladı.

İKİNCİL HALKA ARZIN ORANI NE OLACAK?

2013 yılında da ikincil halka arz çalışması yapan şirket yüzde 15 oranında halka arz etmeyi düşünüyordu. Dönemin Aselsan Genel Müdürü Cengiz Ergeneman "Bu artı, eksi 5 olabilir. Burada piyasa şartlarına bakacağız, 'ne kadar arz edeceğiz, nasıl yapacağız', bunu aracı kurumlarla yapacağımız görüşmeler sonucunda ayarlayacağız" diye konuşmuştu.

2013'te karar verilen ikincil halka arz planlaması 2018'e sarkarken oranının yine yüzde 15 olup olmayacağı ise bilinmiyor. Aselsan'ın halka açıklık oranı ise yüzde 15.29 seviyesinde.