Arif Ünver Borsa Okulu’nda uyardı

İkinci yılda 5 haftalık ilk eğitim programını başarıyla tamamlayan Borsa Okulu’nun en büyük farkı ne? SPYD Başkanı Ünver anlattı…

BORSAGUNDEM.COM

İsteyen Türkiye’nin geleceği desin, isteyen geleceğin Türkiye’si, fark etmez… İkisi adına da Sermaye Piyasalarına bilinçli yatırımcılar yetiştirmek, kararlı ve cesur yatırımcılar kazandırmak için yola çıkan Borsa Okulu, ikinci yılın ilk eğitim programını da büyük bir gururla bitirdi. Gündem Medya Grubu, Bahçeşehir Üniversitesi ve Sermaye Piyasası Yatırımcıları Derneği'nin  (SPYD) işbirliğinde kurulan, Bahçeşehir Üniversitesi’nin Beşiktaş Kampüsü’ndeki Finans Merkezi’nde gerçekleştirilen eğitimde final dersini veren SPYD Başkanı Arif Ünver, 5 haftanın sonunda ilk kez konuştu. Ünver, “Yatırımcılar bu eğitime girip bilinçlendikçe piyasa da fiyatlar da daha gerçekçi olacak, bu çok önemli bir konu” dedi. Arif Ünver, Borsa Okulu’nda verilen eğitimin özelliğini ve önemli farklılıklarını Borsa Gündem’e şöyle anlattı:

“Bütün çıplaklığıyla gerçekleri anlatıyoruz”

“Finansal piyasalarda Türkiye üzerinde teknik ve temel analiz konularına hakim olarak tasarruf sahiplerinin yatırımlarını yönlendirmeleri özellikle hisse senedi piyasalarında çok kolay değil. Nedeni de Türkiye’de hukuksal zeminin daha yeni yeni yapılandırılması. Bu dinamiklere sahip olmayan hiç kimse sadece teknik ve temel analizle yolunu bulamaz. Bizim bu eğitimlerimizin diğer eğitimlerden ayıran özelliği, biz bu işi teknik ve temel analizde bırakmıyoruz. Hukuksal yatırımcı hakları da dahil olmak üzere her şeyi anlatarak, oradaki hava boşluğunu kapatıyoruz. Bu çok önemli bir konu. Bu yüzden de biz objektif bir eğitim veriyoruz. Yoksa teknik ve temel analizi herkes anlatıyor. Ama bunun realitede neden Türkiye üzerinde son derece başarısız oluşunun sebebi bu işin hukuksal altyapısında yatıyor çünkü, hisse senedi alındığı zaman tasarruf sahipleri ortaklık haklarına kavuşuyor. Ortaklık hakları sağlıklı bir şekilde işlemiyorsa hisse senedinin fiyatına da yansıyor bu. Sağlıklı işliyorsa da yansıyor. Tasarruf sahipleri işte bu eğitimde bu gerçeği görüyor. Biz taraf değiliz, biz bir sivil toplum kuruluşu olduğumuzdan bütün çıplaklığı ile her şeyi anlatıyoruz. Derdimiz Türkiye’nin en büyük sorunu olan tasarruf sorunu. Var olan tasarruflar zaten kıt iken, kıt tasarruf sahiplerinin de tasarruflarının heba olmaması bizim boynumuz borcu…”

Bahçeşehir Üniversitesi'nde gerçekleştirilen Borsa Okulu Eğitiimi 3. Dönemi  4 Ocak tarihinde başlayacak. Konuyla ilgili bilgiye şu linkten ulaşabilirsiniz:
http://busem.bahcesehir.edu.tr/program/detay/link/borsa_okur_yazarligi