Ar Tarım’da satış skandalı

Ar Tarım iki ay sonra yeniden el değiştirdi. İlk satışın perde arkasında olduğu öne sürülen Ayhan Öztürk resmen ortaya çıktı

BORSAGUNDEM.COM/ARAŞTIRMA SERVİSİ
Ocak ayı sonunda yüzde 55.3’ü 32 milyon liraya Bayrampaşa Mega Center’da 100 bin lira sermayeyle kurulan Tümer Tarım Hayvancılık İç ve Dış Ticaret’e satılan Ar Tarım, daha borçları ödenmeden el değiştirdi. Bu sefer Ceylan Giyim, halka açıldıktan sonra batan Ran Lojistik, Karkim, Ar Tarım ve Ericom satış operasyonunu yöneten Ayhan Öztürk resmen sahneye çıktı.

AYNI FİLİM, AYNI KİŞİLER…

Dün akşam saatlerinde Ar Tarım tarafından KAP’a yapılan açıklamada, “Şirketimiz ortaklarından Tümer Tarım Hayvancılık İç ve Dış Ticaret A.Ş sahip olduğu A Grubu 1.000.000-TL nominal bedelli payın Ayhan Öztürk’e, B Grubu 4.800.000-TL nominal bedelli paylarının Haskız Öztürk'e ve B Grubu 2.200.000-TL nominal bedelli payın Mert Eren'e satışı ile alakalı pay devir sözleşmesi imzalandığı 24.03.2014 tarihinde (Bugün) tarafımıza bildirmiştir” denildi.

DAHA ÖNCEKİ SATIŞ ŞARTLARI YERİNE GETİRİLMEMİŞTİ

Ar Tarım’ın eski sahibi bir önceki satıştan alacağını tahsil etmeden, şirket 2 ay içerisinde yeniden el değiştirdi. Halka açık şirket bir meçhule doğru ilerlemeye başladı. Ocak ayı sonunda 2.60 liraya satılan hisselere bu sefer 3.10 lira değer biçildi. Bir önceki satışa 12 milyon 445 bin 665 adet B Grubu pay konu edilirken bu satışta pay oranı 8 milyona geriledi.  Çünkü bir önceki satışta Tümer Tarım’ın kağıt üzerinde sahibi gibi görünen Ali Kemal Tümer, 4 milyon lot hisseyi kredi teminatı olarak vermek amacıyla Merkezi Kayıt Kuruluşu’na (MKK) kaydettirdi. Hem de satış işleminden bir gün sonra.

BORSAGUNDEM.COM YAZMIŞTI!

Borsagundem.com o tarihte yapılan bu işlemlerin normal olmadığını ve bu satışın perde arkasında Ayhan Öztürk isminin olduğu yönündeki iddiaları yazmıştı. Gerçekler iki ay gibi kısa sürede ortaya çıktı. Ancak bu sefer de yeni iddialar gündemde. Neta Yatırım ve Tera Menkul’de yüksek miktarda temerrüde düşen Tümer Tarım hesaplarının Ayhan Öztürk tarafından kullanıldığı uzun süredir dile getiriliyordu.
Ar Tarım hisselerinin de bu hesaplara teminat olarak verildiği de bize ulaşan iddialar arasındaydı. Borsa kulislerinde Ayhan Öztürk’ün açıklarını kapatmak için türlü türlü yollara başvurduğu da artık sesli olarak dile getiriliyor. Bu satış işleminin de bunlardan biri olduğu öne sürülüyor.

AYHAN ÖZTÜRK BU FİLMLERİ NASIL ÇEVİRİYOR?

Peki, Ayhan Öztürk bir yıl gibi kısa sürede bu kadar filmi nasıl çevirdi? Son bir yılda 4 şirketin satışında aracılık eden Ayhan Öztürk, SPK tarafından hakkında çok sayıda manipülasyon suçlaması yapılmış, dava açılmış bir isim. Halka açıldıktan kısa bir süre sonra batan Ran Lojistik'i borsaya o taşıdı. İnfo B Tipi Yatırım Ortaklığı’nı VBG Holding’e satarak Ansa Yatırım Holding’e çevirdi. 200 milyonluk tahsisli sermaye artırımı SPK’dan dönünce yaşanan çek krizi yargıya taşındı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlar Bürosu tarafından soruşturma konusu oldu.
 
CEYLAN GİYİM’DE DE PARMAĞI VAR

Ayhan Öztürk, halka arz yapmaya soyunduğu dönemlerde kendisini CFK Kurumsal Finansman Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı olarak tanıtıyordu.
Diğer taraftan, 1 liradan 12 liraya kadar yükselen, daha sonra 35 kuruşa kadar düşen Ceylan Giyim’i satın alıp (Kervansaray Yatırım Holding) Selim Sayılgan’a satan isim Ayhan Öztürk. Derimod hisselerinde SPK tarafından manipülasyon yaptığı tespit edilen, daha sonra da kız kardeşi Selda Öztürk’e SPK tarafından yasak ve suç duyurusu yapılan sicili kabarık bir borsacı.

MERT EREN BAĞLANTILARI ORTAYA ÇIKARACAK İSİM

Satışta ismi geçen Mert Eren ise daha önce Ericom yönetiminde bulunduğu için bazı bağlantıları ortaya çıkarabilecek bir isim. Diğer isim Haskız Öztürk ise Ayhan Öztürk’ün annesi. Kızı Selda Öztürk gibi, neler olup bittiğini bilmeden bu işlere giren bir isim. Ayhan Öztürk giderek tüm aile fertlerini bu işlere bulaştıracak gibi görünüyor.

ALİ KEMAL TÜMER 5 MİLYON LİRALIK ÇEKİ KİME KESTİ?

Şirket iki ayda bir el değiştirdiği için çağrı yapılacak olması, hisselerin satış fiyatından ziyade isimler önemli. Bu satış, daha önce Borsagundem.com’un yaptığı haberlerin de ne kadar doğru olduğunu ortaya çıkarıyor.
Ayhan Öztürk’ün aracı kurumlar başta olmak üzere piyasada çok sayıda kişiye borcu olduğu uzun süredir borsa kulislerinde iddia ediliyordu. Dün satış yapılmadan önce Ankara’dan aldığımız bilgilere göre Ali Kemal Tümer, bir özel bankadan aldığı çek koçanının büyük bir bölümünü harcamış. İddialara göre, 5 milyon liraya yakın çek kesmiş. Bu çeklerin kime kesildiği, ödenip ödenmeyeceğinin kısa sürede ortaya çıkması bekleniyor.

AYHAN ÖZTÜRK KENDİNDEN KENDİNE SATIŞ YAPTI

En baştan beri figüran olarak satış hikayelerinde kullanıldığı ileri sürülen Ali Kemal Tümer’in parası ve hiçbir mal varlığının olmadığını bütün piyasa biliyor. Borsa kulislerinde ise, borçlarını ödemekte zorlandığı iddia edilen Ayhan Öztürk’ün, kendinden kendine bir satış daha yaparak yeni planlarını devreye sokmak istediği öne sürülüyor.

SATIŞ DETAYLARI NEDEN AÇIKLANMIYOR, YİNE Mİ GİZLİLİK VAR?

Tabii, bir önceki satış sürecinde olduğu gibi, satışla ilgili hiçbir detaya yer verilmiyor. Tarafların kendi aralarında yaptıkları bir gizli sözleşme olduğu ileri sürülüyor. Daha önceki satışta Borsagundem.com’a şirket içi gizlilik maddesi gereğince '10 gün içerisinde açıklanacak' denilen maddeler neden iki aydır kamuoyuna açıklanmadı? Diyarbakır Bismil İlçesi’ndeki araziler satışa konu edildi mi? Şirketin içerisi boşaltıldıktan sonra bu araziler sahiplerine iade mi edilecek? Bu arazilere önceki satış anlaşmasında ne kadar değer biçilmişti, bu sefer ne kadar değer biçildi? Kamuoyuna yapılan açıklamaların dışında gizli sözleşmelerin yapıldığı söylentileri doğru mu? Ar Tarım’ın skandal satışında yatırımcıların bilmesi gereken tüm detaylar gizleniyor…

AR TARIM'DAN KAP AÇIKLAMASI- HİSSE DEVİR SÜRESİ

Ar Tarım'dan bugün yapılan KAP açıklamasında, Tümer Tarım'a ait A grubu Ar Tarım hisselerinin devrinin 30 gün içinde yapılacağı, B grubu payların devrinin ise 60 gün içinde gerçekleştirileceği ve pay alım teklifi için SPK'ya başvuruda bulunulacağı belirtildi.