Anadolu Efes Merter fabrikasının faaliyetlerini durduruyor

Anadolu Efes, Merter'deki fabrikasının üretim faaliyetlerini 22 Mayıs'ta durdurarak faaliyetini Adana, Ankara ve İzmir'e kaydıracak

Anadolu Efes, İstanbul Merter'de bulunan fabrikasının üretim faaliyetlerini 22 Mayıs 2017 itibarıyla durdurarak faaliyetini Adana, Ankara ve İzmir'de bulunan diğer tesislerine kaydırma kararı aldı.

Şirket tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıklamaya göre, kararın kentleşme sonucu şehir merkezinde kalan bir fabrikanın şehir ve bölge halkı üzerindeki çevresel ve lojistik etkileri göz önünde bulundurularak alındığı belirtildi.

Açıklamada şöyle denildi:

"Şirketimizin çevresel, ekonomik, toplumsal sürdürülebilirlik stratejisi ve üretim verimliliği programı çerçevesinde, İstanbul Merter'de bulunan fabrikamızın üretim faaliyetlerini 22 Mayıs 2017 tarihi itibarıyla durdurarak Adana, Ankara ve İzmir'de bulunan diğer tesislerine kaydırma kararı alınmıştır. Bu karar kentleşme sonucu şehir merkezinde kalan bir fabrikanın şehir ve bölge halkı üzerindeki çevresel ve lojistik etkileri göz önünde bulundurularak alınmıştır."