Altın bu haftayı nasıl geçirdi

Güvenli liman olarak görülen altında bundan sonraki durak neresi

Piyasalarda belirsizliklerin olduğu dönemlerde sarı metal güvenli liman olarak yatırımcısının talebini karşılamaya çalışıyor. Son dönemde değerli metal ABD verilerine ve Fed’in tutumuna bakarak yönünü bulmaya çalışıyor.

Sarı metal haftaya sakin bir başlangıç yapsa da FOMC kararlarının açıklanmasından sonra önemli hareketlenmeler yaşandı. Fed’in şahin bir tutum sergilemekten kaçınması ve Fed başkanı Yellen’ın açıklamalarından faiz artışı ile ilgili ileriye dönük bir açıklama çıkmaması sarı metali 1340 seviyesi üzerine kadar taşıdı.

Dün ekonomik takvimde ABD’den birincil derecede öneme sahip bir veri açıklanmadı. Ayılar ve boğalar dün bir türlü birbirlerine üstünlük sağlayamadılar. Haftaya ABD’den önemli veriler açıklanacak. Özellikle dayanıklı malların siparişleri ve Final büyüme verisi USD için son derece önemli olacak. Önümüzdeki dönemde ABD verilerinin hayal kırıklığı yaratması durumunda önemli direnç seviyelerinin bir bir geride kaldığına şahit olabiliriz. Aksi senaryoda USD’nin giderek her gün güçlendiği dönemde ise 1300 seviyesi altı görülebilir. Yukarıda 1345, 1358, 1365 önemli direnç olarak karşımıza çıkıyor. Aşağıda ise 1325 ve 1310 seviyelerinin önemli destek olarak çalışmasını bekliyoruz.