Almatı Havalimanı'nı TAV Airports Holding satın alıyor

Almatı Havalimanı'nı satın alma görüşmelerini sürdüren TAV Airports CEO'su Sani Şener, mevcut havaalanının geliştirilip büyütüleceğini ve Almatı'nın modern bir havalimanına kavuşacağını belirtti.

Türk-Kazak İşadamları Birliği (TÜKİB) internet sitesinde yayınlanan açıklamada TAV Havalimanları Holding'in Almatı Havalimanı'nı satın almak için görüşmeleri sürdürdüğü ifade edildi. 

TAV Airports CEO'su Sani Şener, mevcut havaalanının geliştirilip büyütüleceğini ve Almatı'nın modern bir havalimanına kavuşacağını belirtti.

Almatı Investment Forumu'nda Almatı Valisi Sayın Bakıtcan Sagintayev Almata'nın dünya standartlarında ve rekabetçi koşullarda bir havaalanına kavuşacağından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

TÜKİB Başkanı Sayın Fırat Develioğu, Türkiye'den yatırımların daha fazla gelebilmesinin önündeki engelleri hızlıca aşmaya başladıklarını dile getirdi.

KAYNAKTAN DÜZELTME

Türk-Kazak İşadamları Birliği (TÜKİB) internet sitesinde yayınlanan açıklamada Almatı Havalimanı satışı için görüşmelerin tamamlanmadığı ve sürdüğü belirtildi. 

Limak ve TAV Karadağ Havalimanları için başvuru yaptı

Türk şirket rotayı Orta Asya'ya çevirdi: Şimdi de Kazakları TAV'layacak