Alman kurumlar büyüme tahminlerini “imalat” ile düşürdü

Almanya'nın önde gelen kurumları imalat sektöründeki olumsuz seyrin etkisiyle büyüme tahminlerini düşürdü

Almanya'nın önde gelen beş araştırma enstitüsü, Avrupa'nın en büyük ekonomisinde imalatçılar azalan küresel talep ve hala devam eden ticaret anlaşmazlığı nedeniyle zorluk çekerken, ekonomik büyüme tahminlerini düşürdü.

Berlin'de Çarşamba günü yayınlanan görünüm raporuna göre uzmanlar Almanya ekonomisinin 2020 yılında yüzde 1.1 büyümesini bekliyor. Yılda iki kez yayınlanan raporun Nisan sayısındaki beklenti yüzde 1.8 idi. Bu ayın ortasında güncellenecek olan rapor, resmi tahminlerin de temelini oluşturuyor.

“Büyümenin yavaşlamasının nedenleri esas itibariyle imalatta bulunabilir.” diyen tahminciler, üretimin geçen yılın ortalarından beri daraldığına ve özellikle de kilit önemdeki piyasalarda sermaye mallarına yönelik talebin zayıfladığına dikkat çekti.

Alman tahminciler bu yıl için büyüme tahminini yüzde 0.8'den 2013'ten bu yana en kötü performans olan yüzde 0.5'e çekti. Uzmanlar Almanya'nın üçüncü çeyrekte muhtemelen küçüldüğünü, yani Alman ekonomisinin ikinci çeyrekteki yüzde 0.1'lik daralmanın ardından teknik resesyona girdiğini ekledi.

Beş enstitü şu şekilde: DIW (Berlin), IWH (Halle), Ifo (Munich), IfW (Kiel), RWI (Essen).