“Allah, vatan, bayrak” diyerek yatırımcıları dolandırıyorlar

Jet Fadıl’dan Tosuncuk’a rüya satan, yalan pazarlayan, alın terine çökenlerin listesi bitmiyor, aksine eklenen eklenene… Şimdi de SPK’dan ceza alanlar dikkat çekiyor. Tezgâhın mesajları aynı: Allah, bayrak, vatan...

BORSAGUNDEM.COM

Türkiye şeytanın dahi aklına gelmeyecek dolandırıcılıklara hiç yabancı değil. Üç kağıtçılar, alın terini çalanlar, insanların iyi niyetini, saflığını çarpanlar hiç bitmiyor, eksilmiyor.

Dini ve milli değerler üzerinden kurdukları ‘sömürü köprüsü’yle, vaat üzerine vaat, proje üzerine proje patlatıp, çılgın “1 ver 10 al” rüyasıyla ortaya çıkıyorlar.

Sürekli ‘Allah’, ‘vatan’, ‘bayrak’ mesajları atıyorlar.

TOPLUMUN ‘BÜYÜME RÜYASI’NI KÂBUSA ÇEVİRİYORLAR

Satış bitip iş eyleme döndüğü anda ise, gelecek düşüncelerini yüce duygularıyla buluşturan, görüntüde ‘güzel’ çağrılara uyup, birikimlerini getirip teslim eden yatırımcıları malk, mülk sahibi yapmak ya da kâr payı denizinde yüzdürmek yerine üzüntü ve acıya boğuyorlar.

Mutluluk yerine öfke ekiyorlar. Toplumun büyüme dinamizmini baltalıyorlar.

‘Katılım parası’, ‘yatırım parası’ adı altında topladıkları servetlerle, yiyip içip yatanları tek tek saymaya gerek var mı? Yok! Çünkü onları hepimiz tanıyoruz. Çevirdikleri dümenleri sürekli okuyoruz.  Ama yine de aldanıyoruz.

Biri ‘eski’, diğeri ‘yeni’ Jet Fadıl, Tosuncuk nasıl unutulur?

Kamuoyunda açtıkları, borsadan, finansa, her alanda, yatırımlarla büyüyecek Türkiye’nin geleceğine vurdukları güvensizlik yarası nasıl kurutulur?  

SPK’DAN CEZA ALANLARIN MESAJLARINA DİKKAT

İsimler, vurgunlar, iç yakan mağduriyetler dikkatle not edilse de, ‘kara liste’ durmadan büyüyor. Her geçen gün yeniler, yeni tezgahlar ekleniyor.

Şimdi de SPK’dan ceza alan kişilerin profilleri dikkat çekiyor. Adeta ‘geliyorum’ diyen büyük tehlikeyi haber veriyor.

Hepsinin ortak yanı, bulundukları her ortamda, Twitter’dan Facebook’a, mesaj vermeye uygun her alanı kullanmaları. Israrla ve inatla fırsatı kaçırmıyorlar!

‘Hayırlı cumalar’ı eksik etmiyorlar. ‘Allah var, gam yok’, ‘Elhamdülillah’, ‘Maşallah’ sürekli dilde, kalemlerin ucunda. ‘Bayrak’ elden düşmüyor. Öyle bir ‘vatan’ diyorlar ki sanırsın tüm bedenleri titriyor. Osmanlı turası ise, heybetiyle, azametiyle, mirasıyla ve tarihi gücüyle cazibe yaratmada, kandırmada en büyük silahlarından biri.

Bunlar yetmiyor, bir de, formül üretip, akıl verip, “yatırımcı tavsiyesi değildir” yazıyorlar.

Görüldüğü gibi taktik aynı, sahne aynı, değişenler sadece oyuncular.

‘Allah, vatan, bayrak’ sözleriyle, ‘yalan rüzgarı’nda yatırımcıları tuzağa çekiyorlar…

Aman, çok dikkat!...