Aksel Yatırım Holding’in içini boşaltan 5 isme ceza

Aksel Yatırım Holding hesap ve işlemlerinin 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu (SPKn) ve ilgili mevzuat kapsamında incelenmesi neticesinde çok sayıda suç duyurusu ve ihbar yapıldı

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Aksel Yatırım Holding’in içini boşaltan ve bu suça iştirak eden çok sayıda isme suç duyurusu ve ihbarda bulundu. SPK haftalık bülteninde yer alan bilgilere göre, Oğuz Murat Otay ve Gökhan Deniz’in, Staroil Petrolcülük AŞ (Staroil) paylarının Erkan Pehlivan’dan satın alınması ve akabinde Mehmet Özden’e devredilmesi işlemleri neticesinde Aksel’in en az 6.033.067 TL tutarında zarara uğratıldığı tespit edildi. Bu eylemden dolayı söz konusu iki isim hakkında, 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun 155’inci maddesi gereğince suç duyurusunda bulunuldu.

SUÇA İŞTİRAK EDENLER HAKKINDA DA SUÇ DUYURUSU

Erkan Pehlivan, Recep Erkan keskin ve Mehmet Özden’in, Staroil paylarının satın alınması sürecinde, Aksel’in zarara uğratılması eylemlerinin icrasını kolaylaştırarak suça iştirak ettikleri gerekçesiyle, 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun 155’inci maddesi ile 39’uncu maddesi gerekçe gösterilerek suç duyurusu yapıldı.

Oğuz Murat Otay hakkında yapılan diğer suç duyurusunun gerekçesi ise Staroil’in finansal yapısının bozuk olduğunun bilinmesine rağmen, Staroil lehine 3,5 milyon TL tutarındaki Genel Kredi Sözleşmesine Aksel’in müteselsil kefil sıfatıyla dâhil edilmesi. Bu suçtan dolayı Otay hakkında, 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun 155’inci maddesi gereğince suç duyurusu yapıldı.

Mehmet Özden ve Recep Ercan Keskin hakkında da SPKn’nun 111’inci maddesi gereğince gerekli belge ve bilgileri Kurul’dan gizledikleri için suç duyurusunda bulunuldu.