Akın İpek'in işlemlerini SPK yakaladı

SPK Haftalık Bülteni'nde Koza Altın'ı zarara uğratan kişiler hakkında suç duyurusu yapıldığı ortaya çıktı

SPK Haftalık Bülteni yayımlandı. Bültene göre, Koza Altın, Himmetdede Altın Madeni tesis inşaatını İK Akademi İnşaat Proje ve Taahhüt A.Ş.'ye ihale etti. İhale sonrasında gerçekleşen işlemleri inceleyen SPK, o dönemde Koza Altın'da patron ve yönetici olan, Hamdi Akın İpek, Cafer Tekin İpek, Ali Serdar Hasırcıoğlu, Şaban Aksöyek hakkında Himmetdede Altın Madeni Tesisi inşaatı işinde halka açık Koza Altın’ın kârının veya malvarlığının azaltılması nedeniyle 6362 sayılı SPKn’nun 110/I-b ve 110/I-c maddeleri gereğince suç duyurusunda bulunma kararı aldı.

Ayrıca Kurul, Koza Altın İşletmeleri A.Ş. nezdinde Sermaye Piyasası Kanunu ve ilgili mevzuat çerçevesinde yapılan inceleme sonucunda; Kurulca tespit edilen suçlar nedeniyle (varsa) zarara uğrayan yatırımcıların, genel hukuk hükümleri çerçevesinde, yasal koşulların oluşması halinde, mevzuata aykırılık teşkil eden bahse konu işlemlerde sorumluluğu bulunan kişiler aleyhine dava
açabilecekleri hususunun Kurulun Bülteni ile kamuya duyurulmasına ve söz konusu hususta ortaklarının bilgilendirilmesini teminen konunun ilgili şirketlerin yapılacak olan ilk genel kurul toplantılarının gündemine alınmasının istenmesine karar verilmiştir.

Akın İpek ve Tekin İpek'e suç duyurusu

 

Akın İpek, annesi ve kardeşlerine suç duyurusu