Adese’den çöküş haberi sonrası açıklama

'Adese hisselerinde büyük çöküşün perde arkası' haberinden sonra şirket Borsagundem.com'a açıklama yaptı.

Adese Alışveriş hisselerinde yaşanan hızlı düşüş sonrası, Borsagundem.com olarak hazırladığımız kulis haberi sonrası, şirketten açıklama geldi. Şirketten tarafımıza yapılan işte o açıklama:
 
Sitenizde şirketimiz hakkında “Adese’de büyük çöküşün perde arkası” başlıklı haberinizi üzülerek okuduk.
 
Haberinizin içeriği ile ilgili aşağıdaki hususları paylaşmak ve değerlendirmelerinize sunmak istedik.
 
Haber içeriği şirketimizin borsada işlem gören hisselerine dair iken; haber başlığının Adese’nin kurumsal yapısını ilgilendiren, hissedarımız olan veya olmayan paydaş ve  müşterilerimizi etkileyecek, kurumsal ve ticari itibarımızı zedeleyecek bir algı yaratma tehlikesini içerecek şeklide düzenlenmiş olması; sizin bizlerden daha iyi bildiğiniz habercilik anlayışı bağlamında bizleri üzmüştür.
 
Hisselerimizin borsa değerlerinde negatif yönde fiyat hareketlerinin olduğu doğrudur. Ancak; haberde ismi geçen şahıslar ile şirketimiz arasında organik veya inorganik herhangi bir bağ kesinlikle bulunmamaktadır.
 
Haber içeriğinde “Şirkete Yakın İsimler de İşin İçinde mi?” sorusundaki yakınlık tanımlaması kamuoyunda şirketimizin yönetiminde bulunan veya şirketimizle doğrudan ilişkili kurum ve kişileri akla getirecek niteliktedir. Şirketimiz bünyesinde “içerden öğrenenler” listesinde yer alan veya mevzuat çerçevesinde bu kişilerin yakınları arasından Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na bildirilmeden herhangi bir işlem yapılması söz konusu değildir.
               
Haberinizde şirket hisselerimizin spekülatif hisseler arasında belirtilmesi asla bir gerçeği ifade etmediği gibi bizleri de ziyadesiyle rahatsız etmiştir. Borsada bazı hisselerde zaman zaman sert fiyat hareketleri olabilmektir. Ancak, açıklamamızda da belirttiğimiz gibi hisselerimizde olağan dışı hareketleri gerektirecek bir kurumsal gelişmemiz yoktur.
 
Diğer taraftan halka açık bir şirket olarak kamuoyuna bildirme zorunluluğu olmayan tüm kurum veya kişilerin borsada şirket hisselerimizle ilgili yaptıkları işlemlerden şirketimizin sorumlu tutulamayacağı açıktır. Hisse fiyatlarımızı negatif yönde etkileyecek herhangi bir kurumsal gelişmenin olmadığını da tekrar bildirmek isteriz.
 
Ayrıca; Adese olarak verimlilik ekseninde yürüttüğümüz faaliyetler ve elde ettiğimiz pozitif değerler, bağlı bulunduğumuz grubun sektör ve şirketimize dair büyüme kararlılığı, şirket bilançomuzda gerçekleşen olumlu gelişmeler gibi açılardan bakıldığında kurum olarak performansımızın pozitif yönde olması beklentisi içerisinde olduğumuzu da belirtmemiz gerekir.
 
Paylaşmayı uygun bulduğumuz bir husus da şudur; yönetim olarak hisse performansına yansıyacak operasyonlarımızı borsada hisse hareketleri olarak değil, kurumsal gelişim, performans ve karlılık odaklı yürüttüğümüz, bu konuda şeffaflık, dürüstlük ve sorumluluk ilkelerimizden taviz vermeyen yönetim yaklaşımımızdır.