ABD sözcüsünün S-400 açıklamasına cevap geldi

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy: Ortagus’un açıklamaları Sayın Cumhurbaşkanımız ile ABD Başkanı Trump'ın G20 Zirvesi sırasında gerçekleştirdikleri görüşmenin içeriği ve ruhuyla bağdaşmamaktadır

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü’nün dün (9 Temmuz) S-400 hava savunmasistemi tedariğimiz hakkında yaptığı açıklama Sayın Cumhurbaşkanımız ile ABD Başkanı Trump'ın G20 Zirvesi sırasında gerçekleştirdikleri görüşmeniniçeriği ve ruhuyla bağdaşmamaktadır.

Türkiye’yi S400 tedarik etmeye sevk eden koşullar ortadadır. Başkan Trumpda G20 Zirvesi'nde bunu teyit etmiş ve ülkemize adil muamele yapılmadığını açıkça belirtmiştir. Biz sürecin başından beri bu konuyu şeffaf bir şekilde yürüttük.

ABD’ninS400 sisteminin F35 sistemlerine zarar verebileceği konusundakiendişelerini gidermek üzere NATO'nun da dahil edilebileceği teknik birçalışma grubu kurulmasını önerdik, ancak bu teklifimize halen yanıtalamadık. ABD tarafını diplomasi ve diyaloğu dışlayarak ilişkilere zarar verecekyanlış adımlar atmaktan kaçınmaya davet ediyoruz.