4 şirketten SPK'ya bedelli başvurusu

Birko Birleşik Koyunlular Mensucat Ticaret ve Sanayi A.Ş., Işıklar Enerji ve Yapı Holding A.Ş., Osmanlı Yatırım Menkul Değerler A.Ş. ve Silverline Endüstri ve Ticaret A.Ş. SPK'ya bedelli sermaye artırımı başvurusunda bulundu.

4 şirket SPK'ya bedelli sermaye artırımı başvurusunda bulundu. Bedelli sermaye artırımı başvurusunda bulunan şirketler, Birko Birleşik Koyunlular Mensucat Ticaret ve Sanayi A.Ş., Işıklar Enerji ve Yapı Holding A.Ş., Osmanlı Yatırım Menkul Değerler A.Ş. ve Silverline Endüstri ve Ticaret A.Ş. oldu.

SPK Bülteni'nde yer alan duyuruya göre;

Birko Birleşik Koyunlular Mensucat Ticaret ve Sanayi A.Ş. SPK'ya 60.000.000 TL'lik bedelli sermaye artırımı başvurusunda bulundu.

Işıklar Enerji ve Yapı Holding A.Ş. SPK'ya 261.599.097,21 TL'lik bedelli sermaye artırımı başvurusu yaptı. SPK Bülteni'nde yer alan duyuruya göre, başvurunun, şirketin Usaş Yatırımlar Holding A.Ş.’yi devralması suretiyle birleşmesi ile ilgili olarak duyuru metninin onaylanması amacıyla yapıldığı belirtildi.

Osmanlı Yatırım Menkul Değerler A.Ş. ise SPK'ya 123.009 TL'lik bedelli sermaye artırımı başvurusunda bulundu. SPK Bülteni'nde yer alan duyuruya göre, artırılan sermayeye ilişkin payların, ortakların yeni pay alma hakları kısıtlanmak suretiyle, şarta bağlı sermaye artırımı kapsamında şirket çalışanlarına tahsis edilmesi planlanmakta olduğu bildirildi.

Silverline Endüstri ve Ticaret A.Ş.'den SPK'ya 4.807.903 TL'lik bedelli sermaye artırımı başvurusu yapıldı. Ayrıca SPK Bülteni'nde yer alan duyuruda başvurunun, şirketin Silver Ankastre Mutfak Ürünleri A.Ş. İle Gümüş-Mak Endüstri ve Ticaret A.Ş.'yi devralması suretiyle birleşmesi ile ilgili olarak duyuru metninin onaylanması amacıyla yapıldığı belirtildi.