4 kurumdan TSKB analizi

TSKB için, Deniz Yatırım, hedef fiyatını 2,10 TL, Vakıf Yatırım, 1,86 TL ile 'TUT' tavsiyesini korudu. Yapı Kredi Yatırım ise 1,80 TL hedef fiyat ve 'Endeksin Altında Getiri' tavsiyesini korudu. İş Yatırım, tavsiyesini 'Sat'tan 'Tut'a revize etti

Deniz Yatırım, TSKB için 2,10 TL hedef fiyatını ve 'TUT'  tavsiyesini korudu.

Deniz Yatırım'ın konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme yapıldı:

"Tavsiye TUT
Fiyat/Hisse TRY1.84
Hedef Fiyat/Hisse TRY2.10
Getiri Potansiyeli 14%
HAO 39%
Piyasa değeri TRY5,152 mln

TSKB 4Ç20 Finansalları Değerlendirmesi

TSKB 4Ç20 konsolide olmayan finansallarında 207 milyon TL net kar açıkladı. Bankanın karı bir önceki döneme göre yatay kalırken geçen yılın aynı dönemine göre ise %16 kadar gerilemiştir. Dönemsel özsermaye karlılığı ise %14,0 olarak gerçekleşmiştir. Açıklanan net kar iştiraklerden elde edilen gelirlerin beklentimizin üzerinde gerçekleşmesine bağlı olarak bizim 176 milyon TL’lik (konsensüs: 197 milyon TL) beklentimizin üzerinde gelmiştir. 2020 tüm yıl kar rakamı ise yıllık bazda %6 kadar daralarak 733 milyon TL olarak gerçekleşirken, özsermaye karlılığı ise %13,3 olmuştur.

TSKB’nin 2021 beklentileri temkinli iyimser olarak değerlendirilebilir.

TSKB için TUT olan önerimizi ve 2.10 TL olan hisse başına hedef fiyatımızı koruyoruz.

Marj görünümünün daha stabil olduğu görüşündeyiz.

Takipteki krediler sektöre paralel olarak 90 baz puan kadar artabilir."

Vakıf Yatırım, TSKB için 1,86 TL hedef fiyatla 'TUT' tavsiyesini korudu.

Kurumun analizi şu şekilde:

"Bizim ve piyasa beklentilerine paralel gerçekleşen finansalların hisse performansına etkisinin nötr olacağını düşünüyoruz. TSKB için 2021 yılı net kar beklentimiz 883 mn TL (y/y: +%20,4) düzeyinde olup,  banka hisseleri 5,8x F/K ve 1,0x P/D çarpanları ile işlem görmektedir.

TSKB için 1,86 TL olan hedef fiyatımızı ve kısa vadeli “Endekse Paralel Getiri”, uzun vadeli “TUT” önerimizi koruyoruz. Banka hisseleri son bir ayda endekse paralel bir seyir izledi."

Yapı Kredi Yatırım, TSKB için 1,80 TL hedef fiyatını ve 'Endeksin Altında Getiri' tavsiyesini korudu.

Yapı Kredi Yatırım'ın konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme yapıldı:

"TSKB < TSKB TI> 4Ç20 Finansal Sonuçları

TSKB’nin net karı 4Ç20’de 207 milyon TL seviyesinde gerçekleşti (YKY beklentisi: 198 milyon TL ve piyasa beklentisi 197 milyon TL).

Net kar bu çeyrekte çeyreklik %1 artış gösterirken, yıllık %21 artış kaydetti. 4Ç20 özkaynak karlılığı %14 seviyesinde gerçekleşti (2020: %12,5). Net faiz gelirleri ve ticari/swap/kur sonuçları beklentilerimizden daha olumsuz gelişirken, kredi karşılıkları ve iştiraklerden gelirler beklentilerimizden daha olumlu gelişti.

Bankanın takipteki kredi oranı %4,3 seviyesine yükseldi (3Ç20:%3.4).

Bu artış 2.aşama kredilerden 3.aşamaya transfer nedeniyle gerçekleşti.

TSKB’nin 4Ç20 net karı piyasa beklentisinin %5 üzerinde gerçekleşti.

Sonuçları hisse için nötr olarak değerlendiriyoruz. ENDEKS ALTI GETİRİ tavsiyemizi ve 12 aylık hedef fiyatımızı 1.80TL/pay olarak koruyoruz.

Hedef fiyatımız %2 aşağı riske işaret etmektedir. TSKB güncel 2021 tahminlerimize göre 0.7x F/DD ve 5.8x F/K oranları ile işlem görmektedir. Özkaynak maliyetini %18 olarak kullanıyoruz ve özkaynak maliyetinde her 50 baz puanlık değişim, hedef fiyatımıza yaklaşık %5 etki etmektedir. Hisse sene başından bugüne XU100’e ve XBANK’a göre sırasıyla %2 ve %10 daha olumlu ayrışmıştır. Banka 2021 bütçe hedeflerini resmi olarak paylaştı: Kur etkisi hariç kredi büyümesi: %3-%5 (YKY: %5), faaliyet giderleri büyümesi: <%20 (YKY: %16),  swaplardan arındırılmış net faiz marjı: yaklaşık 50 baz puan düşüş (YKY: 50 baz puan düşüş), özkaynak karlılığı: yaklaşık %14 (YKY: %13.5), takipteki kredi oranı: yaklaşık %4.5 (YKY: %5), net risk maliyeti: <175bp yky:="" 200bp="" p="">

İş Yatırım, TSKB için tavsiyesini 'Sat'tan 'Tut'a revize ettiklerini belirterek, hedef fiyatın 1,93 TL olduğunu belirtti.

İş Yatırım'ın konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme yapıldı:

"Gerçekleşen ve Tahminler

TSKB beklentilerin hafif üzerinde net kar açıkladı. TSKB yılın son çeyreğinde TL 207mn solo net kar açıkladı. Açıklanan kar rakamı beklentimiz olan TL199mn’un hafif üzerinde gerçekleşti. Kar rakamı çeyreklik bazda ve bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yatay kaldı.

Beklenildiği gibi marjlar çeyrek içinde daralma gösterirken swap maliyetlerinin artışıyla net trading karı bir önceki artı konumundan eksiye dönerek aslında karşılık öncesi kar gelişimini olumsuz etkiledi. Ancak çeyrekte düşen karşılık giderleri ve özellikle iştiraklerden elde edilen kuvvetli gelir sayesinde son çeyrek karı bir önceki çeyrekle karşılaştırıldığında kuvvetli durdu diyebiliyoruz.

Son Çeyrekte Öne Çıkanlar

Kredi spredleri kuvvetli görünümünü korudu. Bankanın döviz cinsi kredileri dolar bazında hafif gerilerken, TL kredilerde yılbaşından bu yana artış kuvvetli bir artış gösteriyor. Ancak dolar bazında kredileri 2020 yılında yıllık bazda yatay kaldı. Döviz kredi spredleri güçlü görünümünü korumaya devam ediyor. Swaplara göre düzeltilmiş net faiz marjı da çeyrekte 4Ç20’ye göre 90 baz daralarak %3.6’ya gerilerken aslında kredi spredleri 30 baz puan artış göstermiş durumda. Marjlardaki daralama nedeni swap maliyetlerindeki artış, TL’nin güçlü seyri ve TÜFEX gelirlerinin çeyreklik bazda gerilemesi olarak gösterilebilir. Tüm yıl için marj seviyesi %4.5 gibi yüksek bir seviyede gerçekleşti Bankanın çeyrekte yazdığı karşılık giderleri %53 geriledi. Bankanın takip oranı üçüncü çeyreğe göre 90 baz aratarak %4.3’e yükseldi. Çeyrekte takibe atılan net miktar TL 408mn olarak gerçekleşerek yılın en yüksek seviyesine yükseldi. Ancak önceki çeyrekte çok kuvvetli karşılık gideri yazılan grup I ve II için bu çeyrekte karşılık ayrılmaması ve sadece üçüncü grup için karşılık giderlerinin ayrılması çeyrek bazında risk maliyetinin gerilemesine neden oldu. Tüm yıl için risk maliyeti 226 baz puan olarak gerçekleşirken sene başında paylaşılan 200 baz puanın altında kalma hedefi gerçekleşememiş oldu. Zayıf TL sermaye yeterlilik oranları üzerinde baskı kuruyor ama karlılık bu etkiyi sınırlıyor.

İştiraklerden alınan gelir katkısı beklentilerimizin üstünde kalarak karlılığa katkı verirken, net ücret ve komisyon gelirleri de çeyrekte %29 artış kaydetti. Bu arada güçlü TL ve karlılık sermaye yeterlilik oranlarını yaklaşık 90 baz puan arttırmış durumda Değerleme üzerindeki etki ve görünüm TSKB 2021 hedeflerini paylaştı. Banka için önerimizi SAT’tan TUT’a yükseltiyoruz. Bankanın güçlü fiyat performansından sonra geri çekilmesi sonrası hedefimizi SAT’tan TUT’a revize ediyoruz.

Paylaşılan 2021 bütçesinde banka yıllık %3-5 arası dolar bazında büyüme beklerken, marjlarda 50 baz puan düşüş (%4), ücret ve komisyonlarda %20 üzeri artış, maliyetlerde %20 altında bir yükseliş öngörüyor. 2020’de 226 baz puan olarak gerçekleşen net risk maliyetinin de175 baz puan altında kalması hedefleniyor. Bu hedeflerle banka 2021 yılında yaklaşık %14 öz kaynak karlılığı hedefliyor. Bu da bizim beklentilerimize uyumlu gözüküyor. Sonuçlara piyasa tepkisinin hafif olumlu olmasını bekleyebiliriz."

TSKB’nin karı geriledi, bağımsız denetimden sınırlı olumlu görüş geldi

Yeşil Yatırım Holding ve RTA sorusu

Performansı ve yabancı payı yüksek 25 hisse

Günün önemli şirket haberleri 02/02/2021

Yabancıların gözde hisseleri

Yeni açıklanan 12 aylık bilançolar ve beklentiler