24 saatte 100 milyon dolar geldi

Mehmet Şimşek’in ekonomi yönetimini üstlenmesi, piyasalar tarafından olumlu karşılandı. Uluslararası piyasalar mesajı doğru okudu ve Şimşek’e geniş kredi açtı. 24 saat içerisinde yurtdışından 100 milyon dolar para girişi yaşandı.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin tamamlanmasıyla birlikte ekonominin başındaki isim değişti. Yeni dönemde Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek oldu.Mehmet Şimşek'in yeniden ekonomi yönetiminde görev alması piyasalarda pozitif karşılandı. Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi'nin konu ile ilgili kaleme aldığı yazısı şu şekilde:

Cumhurbaşkanlığı töreni daha öncekilerden farklıydı. Dünya liderinin töreniydi.

Dünya kendini 5 yıl daha Recep Tayyip Erdoğan’a göre hazırlıyor.

Güçlü ekonomi yönetimi arkasında güçlü bir siyasi irade olduğu zaman anlam kazanıyor. Şimdi yaşadığımız tablo bu.

Ekonomide Mehmet Şimşek dönemi

Yeni bir dönem başlıyor. Yeni dönemin en önemli göstergelerinden biri ekonomi olacak. Ekonominin olmazsa olmazı ise güven. Mehmet Şimşek’in ekonomi yönetimini üstlenmesi, piyasalar tarafından çok olumlu karşılandı. Mehmet Şimşek’in görevi devralırken rasyonel ekonomiye dönüşle ilgili verdiği mesajlar yeni dönemin öngörülebilirliği açısından önemliydi.

100 milyon dolarlık para girişi

Uluslararası piyasalar mesajı doğru okudu. Şimşek’e geniş kredi açtı. Pazartesi gününden itibaren sadece 24 saat içerisinde yurtdışından 100 milyon dolar para girişi yaşandı. Ekonomiyle ilgili yeni politikaların uygulanmaya başlamasıyla bu trendin yükseleceği gözleniyor.

Risk priminde düzelme

İkinci bir veri ise Türkiye’nin kredi risk primiyle ilgili göstergelerdeki düzelme. Seçimden önce 700’e kadar çıkan CDS oranları kabine açıklandıktan sonra 5 Haziran itibarıyla 493.3’e kadar geriledi.

Ekonomide ilk adım doğru atıldı. Ekonominin ilacı olan güven sağlandı.

Mehmet Şimşek, Gaye Erkan ile görüştü

 

Bakan Şimşek operasyona Merkez’den başladı

 

Bakan Şimşek'ten şeffaflık vurgusu

 

İşte Şimşek'in Erdoğan'a sunduğu Ekonomi Politika Eylem Planı

 

Mehmet Şimşek'in ilk operasyonu Merkez Bankası'na mı olacak?

 

Şimşek, ekonomi yönetimini üstlenmeyi kabul etti

 

Piyasalarda 'Şimşek' etkisi: CDS düştü, BİST yükseldi