2019'da hangi şirket ne kadar temettü ödeyecek?

Yatırımcıların tercihleri arasında her zaman temettü dağıtımı yapan şirketler yer alır. Borsadirekt.com bu şirketleri analiz etti

Uzun vadeli hisse senedi yatırımcılarının hisse senedinden beklentileri fiyat artışının yanı sıra şirketlerin karının belli bir kısmını yatırımcılara nakit temettü olarak dağıtmasıdır.

Yatırımcılar açısından önümüzdeki dönem hangi şirketin ne kadar temettü ödeyeceği, ayrıca geçmiş yıllardaki temettü verimlerine ve önümüzdeki yıl kar tahminine göre temettü gelir beklentisi önemlidir.
www.borsadirekt.com sitesinde her iki bilgiye de ulaşmak mümkün.

Sitenin temettü takvimi sayfasında önümüzdeki ay 1 TL nominal hisse için hangi şirketin ne kadar brüt ve net temettü ödeyeceği bilgisi yer alıyor.

Temettü takvimi sürekli takip etmek için https://www.borsadirekt.com/temettu-takvimi sayfasını düzenli ziyaret edebilirsiniz.

Peki 2019 da hangi şirket ne kadar temettü ödeyecek? Bunun için hesaplamada dikkate alınan değişkenler ilgili şirketin geçmiş yıllarda verdiği temettünün yine geçmiş yıllarda elde ettiği kara oranlanması ile gelecek yılın aynı şekilde kar beklentisi ile projeksiyonudur.

2019 temettü gelir oranı beklentileri de Borsadirekt te güncel olarak bu yöntemle hesaplanmaktadır.
Borsadirekt sitesinde açıklanan analize göre 2019 da %9 un üzerinde temettü ödeyecek şirketleri aşağıdaki tabloda görebilirsiniz.

Kaynak: https://www.borsadirekt.com/bist-gorunum

Şirket karları açıklandıkça Borsadirekt te yer alan temettü gelir oranı beklentisi de güncellenmektedir.