1988'liler bedelli askerlik için ASAL'ı kilitledi

ASAL bedelli doğum tarihi büyük bir tartışma yarattı. ASAL bedelli askerlik kanunu nedir? 88 doğumluların hepsi bedelliden yararlanabilecek mi?

Milli Savunma Bakanlığı'na bağlı ASAL (Askere Alma) birimine dayandırılan haberler, bedelli askerlikte 88 doğumlularda büyük heyecan yarattı.

1988 doğumlular, doğum tarihinde gün ya da hesabına bakılmaksızın bedelli askerlikten yararlanmak istiyor. 

Bedelli askerlikle ilgili çalışmalar hızla devam ederken, en son 1 Ocak 1988'de doğanların da bedelli askerlikten yararlanabileceği açıklanmıştı.

Hükümetin yaptığı son çalışmalar uyarınca 1 Ocak 1988’de doğanlar da bedelliden yararlanabilecek.

ASAL mesajları twitter'da kafaları karıştırdı

Bedelli bekleyenlerin sosyal medyada paylaştıkları mesajlar bütün 88’lileri kapsayacak şeklinde algılanmaya başladı. Şu an ASAL’ın sitesi kilitlenmiş durumda.

Milli Savunma Bakanlığı'na bağlı ASAL (Askere Alma) birimine dayandırılan haberler, bedelli askerlikte 88 doğumlularda büyük heyecan yarattı.

Paylaşılan mesajlara göre ASAL askerlik işlemlerinin yürütülmesinde doğum tarihini değil doğum yılını esas alıyor. İşte çok kısa sürede dolaşıma giren bu cümle 1988 doğumluların da en büyük umudu oldu.

Henüz konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmadı.

ASAL'ın sitesi de kilitlenmiş durumda.

ASAL'IN SİTESİNDE YER ALAN AÇIKLAMA
YURT DIŞI İŞÇİ ERTELEME İŞLEMLERİ ERTELEMELER


Oturma veya çalışma iznine sahip olarak işçi, işveren veya bir meslek ya da sanat mensubu sıfatıyla fiilen yabancı ülkelerde ikâmet eden vatandaşlarımızın; son yoklama, celp ve sevk gibi her türlü askerlik işlemi 1111 sayılı askerlik kanununun 35/G maddesi gereğince 38 yaşını doldurdukları yılın sonuna kadar 38 yaşın doldurulduğu yılın 31 Aralık tarihine kadar) Millî Savunma Bakanlığınca ertelenebilir. Vatandaşlarımızın askerlik işlemlerinin yürütülmesinde “doğum tarihi” değil “doğum yılı” esas alınır.(Örn.:1975+38=2013)