1988 doğumluların gözü bedelli askerlikte

Bedelli askerlik Kanun Tasarısı bugün tekrar Meclis Komisyonu’na geliyor

Bedelli askerliğin çıkacağı kesinleşti. Yaş konusunda ise halk arasında isyan sürüyor.
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun açıkladığı bedelli askerlik 31 Aralık 1987 günü ve öncesinde doğanları kapsıyordu. Meclis Komisyonu’nda ise bu tarih nedeni tam olarak bilinmeksizin ancak vekillerin dediğine göre doğu illerindeki nüfusa geç yazılma olayı nedeniyle 1 Ocak 1988’e kaydırıldı.
1 Ocak 1988 günü yılbaşı tatili, 2 Ocak Cumartesi, 3 Ocak ise Pazar günü olduğu için bu tarihlerde devlet daireleri kapalıydı.
Devlet dairelerinin kapalı olması nedeniyle nüfus kayıtlarının olmaması nedeniyle 1988 doğumlular adaletsizlik olduğunu savundu. Ayrıca Anayasa’nın eşitlik ilkesine de aykırı olan 1 Ocak 1988 uygulaması mahkemeye taşınırsa Bedelli Askerlik Yasası’nın yürütmesi durdurulabilir.

TEK YOL 1988 DOĞUMLULARIN TÜMÜNÜN BEDELLİ ASKERLİK YAPMASI

Bu şartlar altında adaletin sağlanması amacıyla tek yol olarak 1988 doğumluların tümünün bedelli askerlikten faydalandırılması gerekiyor.
Bedelli askerlikten faydalanmayı bekleyenler milletvekillerini mail ve telefon yağmuruna tuttu.
Kendilerini ÖSS, 8 yıllık eğitim gibi nedenler yüzünden “Kayıp Nesil” olarak adlandırılan ve hep örselenen 1988 doğumluların kaderi bugün Meclis Komisyonu’nda belli olacak. Salı günü ise kanun tasarısı Meclis’te yasalaşacak.