15 Temmuz darbe girişimi sonrasında en iyi performans

Türk hisse senetlerinin GOÜ piyasaları içinde gün bazında en iyi performans gösterenlerden biri olduğu görülmektedir

Endekste değer kazancı %1,4 seviyelerini bulurken, BİST Banka endeksi de gelen güçlü Akbank bilançosu ve bankacılık sektörünün geri kalanından da güçlü kar beklentileri ile %1,6 prim yapmaktadır.

TRY, gün içinde USD’ye karşı %0,3 değer kazanmıştır. Bu durum GOÜ para birimlerinin tamamında görülmektedir. Pozitif ayrışanlar %1,1 değer kazanan BRL, %0,9 değer kazanan CLP ve %0,7 değer kazanan ZAR olarak görünmektedir. TRY, GOÜ kur sepetinde USD’ye karşı en çok değer kazanan 6. para birimidir.

ABD 10 yıllık tahvil faizleri %1,74 seviyesinde yukarı yönlü eğilimine devam etmektedir. 2 yıllık Türk tahvil faizleri %9,05 seviyesinde, 10 yıllık faizler %9,85 seviyesindeler ve yükseliş eğilimini korumaktalar.

Borsa İstanbul’un geldiği seviyeler itibariyle Moody’s not indirimi öncesindeki kapanışını geçtiğini görüyoruz. Böylece 15 Temmuz darbe girişimi sonrasındaki en yüksek seviyeye ulaşmıştır. Ana destek bölgesi an itibariyle 77.500 – 77.800 MA bölgesidir.

Borsa İstanbul hareketinin bilanço ve hisse bazlı olduğu, TRY hareketinin konjonktürel olduğu görülmektedir. TRY’de anlamlı değer kazancı, TCMB faiz kararından sonra görülen 3,0519 aşağısında kalıcı ve hacimli fiyatlama görüldüğü takdirde gerçekleşebilecektir. Yaklaşan FOMC Kasım toplantısı ve ABD Başkanlık Seçimleri’nin GOÜ’ler üzerinde baskı yaratma potansiyeli nedeniyle TRY’deki günlük değer kazancının kalıcı olmasını beklemiyoruz. TRY için realize olabilecek sistematik riskler de tedirginlik unsuru olabilecektir.

Enver ERKAN/Kapital FX