Yatırımcının Analiz Seti [email protected] Yatırımcının Analiz Seti

Zarardan kâra geçen şirketler ve performansları

24 Mayıs 2021, 09:55 - -

Borsada ilk çeyrek verilerine göre açıklanan bilançolar içerisinde zarardan kara geçen şirket sayısı 46.

Web tabanlı temel analiz platformu stockeys.com’u kullanarak borsadaki bütün şirketler içerisinden zarardan kara geçenleri listeledik. Bunları excel’e aktararak şirketlerin fiyat verileri ile performanslarını izledik.

Süreklilik önemli

Şirketlerin ilk çeyrekte zarardan kara geçmeleri önemli. Bunu sürdürebilmeleri ise çok daha fazla önemli. Bu nedenle ikinci çeyrek verileri ve büyüme kalemlerindeki iyileşmeleri takip edilmeli.

Sürdürülebilir büyümeler kazandırır

Yatırımcılara sürdürülebilir büyümeler kazandırır. Zaman zaman beklenmeyen gelişmelerden dolayı zarara uğrayan şirketler toparlanabilir. Ancak yaşam ömürleri içerisinde ağırlıklı olarak zararda olan şirketlerin dönemlik yükselişleri kısa süreli olacaktır.

200 milyonun üzerinde kar açıklayanlar

Borsa İstanbul’da zarardan kara geçen şirketler içerisinde karı 200 milyon TL’nin üzerinde olan şirketlerin listesi şöyle: Enka İnşaat, Petkim, Anadolu Grubu Holding, TAV Havalimanları, Ülker Bisküvi, Türk Hava Yolları, Kardemir (D), Anadolu Efes, Utopya Turizm, Migros Ticaret

Yüksek perfromans gösterenler

Zarardan kara geçenler içerisinde yüksek performans gösteren şirketlere baktığımızda yılbaşından bu yana yüzde 100 kazandıran üç şirket bulunuyor. Bu şirketler: Say Yenilenebilir Enerji, Fade Gıda ve Lüks Kadife.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)