İntıra Bey [email protected] İntıra Bey

Yükselişlerin hızlı hisseleri

01 Şubat 2018, 10:41 - -

Borsa İstanbul, 120 bin seviyesindeki direncinin üzerine çıkarak 120.357 seviyesini test etti. Borsa 120.000 sınırında zorlanıyor. Ancak dirençlerin aşılması halinde Endeks yükselirken Beta’sı yüksek olan hisseler endeksten hızlı hareket edebilir.

Borsa yükselirken Beta’sı yüksek hisseler izlenmeli. BIST 100 Hisselerine dahil olan betası yüksek hisselere baktığımızda ilk sıralarda Vestel, Pegasus, Kardemir D, Türk Hava Yolları hisselerinin yer aldığını görüyoruz.

12 aylık zirvesinde olan 4 hisse
Dört hisse senedi 12 aylık zirvesine tırmandı. Bu hisseler: Türk Hava Yolları, Aksa Enerji, Çemtaş, Ege Endüstri.

Bollinger Bandın üzerinde hareket eden 11 hissenin grafikleri
Bollinger Bandın üzerinde 11 hisse bulunuyor. Bu hisseler: Aksa, Tat Gıda, Eczacıbaşı İlaç, Deva Holding, Kipa Ticaret, GSD Holding, Kartonsan, Alarko GMYO, Otokar, Bizim Mağazaları, Tümosan Motor ve Traktör.

Dipten hareketlenen hisseler
Dipte olup hareketlenen hisselere baktığımızda Doğtaş Kelebek Mobilya, Koza Madencilik, Beşiktaş Futbol Yat., Emlak Konut GMYO, Fenerbahçe Futbol, Tüpraş, Metro Holding, Banvit, Enka İnşaat’ın sıralamada yer aldığını görüyoruz.

Öz sermayesi eriyen şirketler
Öz sermayesi eriyen firmalar, yatırımcılar açısından risk oluşturuyor. Neticede mali bünyesi bozulan bu firmaların kendilerini toparlayamaması hem şirketlerin hem de yatırımcıların sıkıntı ile karşı karşıya kalmalarına neden olabilir. Bu durumda şirket kadar hissedarlar da zarar görecek. Bu tür hisseler yatırımcılar tarafından fark edilmesi için ağırlıklı olarak Yakın İzleme Pazarı’nda bulunuyor.
Öz sermayesi eriyen şirketlerin başında ise Bimeks geliyor. Dardanel, Kerevitaş, Gıda, Teknosa İç ve Dış Ticaret, Mazhar Zorlu Holding, Özbal Çelik Boru, Cosmos Yat. Holding, Transtürk Hold. Öz sermayesi eriyen borsa şirketleri.
Bu şirketler içerisinden Teknosa Yıldız Pazar’da bulunurken Özbal Çelik Boru Ana Pazar’da bulunuyor. Diğer şirketler Yakın İzleme Pazarı’nda yer alıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)