Ana SayfaYazarlarAdnan SalihPiyasaların gündemi
Adnan Salih [email protected] Adnan Salih

Yükselecek 7 sektör

01 Ekim 2018, 17:02 - -

Önümüzdeki dönemde havayolu şirketleri, savunma, teknoloji, demir çelik, petrol, gıda perakende sektörü ve cam sektörü öne çıkacak.
Türkiye’nin kredi risk primi 373 seviyesine gerilerken BIST 100 Endeksi 100 bin seviyesinin üzerine çıktı. Risk primindeki gerileme devam ettikçe borsanın yılbaşında gördüğü 120 binlere doğru atağı devam edebilir.

Borsada seçici hisse hareketleri ile hareketin sürdüğünü görebiliriz. Hisse senetlerinde yüzde 20’lik getiri potansiyeli bulunuyor. Yükselecek sektörler arasında havayolu şirketleri ilk sırada yer alıyor. Savunma sanayi ve teknoloji sektöründeki şirketler takip edilemesi gereken şirketler. Demir Çelik, Gıda Perakende sektörü ve Cam sektörü önümüzdeki dönemde finansal tablolarındaki beklentiler nedeni ile öne çıkacak.

Haftalık bazda bakıldığında 6 farklı kurumun hisse önerileri dikkat çekiyor.

6 KURUMUN HAFTALIK HİSSE ÖNERİLERİ

Ahlatcı Yatırım Haftalık Model Portföy Önerileri

Borsa İstanbul 100 endeksi geçen hafta yaşadığı %2 yükselişle birlikte arka arkaya altıncı haftayı da pozitif kapatmayı başardı. 2017 Aralık ayını %11 yükselişle kapatan BİST100 endeksi, Eylül ayındaki %8 yükselişle hem 2017 Aralık ayından bu yana ve hem de bu sene en iyi aylık kapanışı gerçekleştirmiş oldu. Borsadaki bu toparlanmada TCMB’nin 625 baz puanlık faiz artırımı sonrası Yeni Ekonomik Programın açıklanması ve bu programda bankalara yönelik çalışmaların yapılacağının duyurulması ve ABD ile Almanya’ya gerçekleştirilen ziyaretler nedeniyle oluşan iyimser hava etkili oldu. Yaşanan toparlanmaya en yüksek katkıyı veren bankacılık endeksi aylık bazda % 19 yükselirken sanayi endeksinin %1.9 yükselebildiği gözlendi. Bu hafta piyasalar üzerinde etkili olabilecek en önemli gelişmeler Perşembe günü açıklanacak enflasyon oranları ile Cuma günkü ABD tarımdışı istihdam sonuçları olacak. Ayrıca İtalya’daki bütçe sorunu ve ticaret savaşlarına dair gelişmeler de yakından izlenecektir. Geçen hafta yayınladığımız model portföyde ALKIM hedefine varırken, AKSA’nın zarar durdur seviyesinin çalıştığı gözlenmiştir. Portföye bu hisseler yerine TTRAK ve KOZAA eklenmiştir. Ayrıca KRDMD beklediğimiz performansı göstermemesi nedeniyle yerine YKBNK eklenmiştir.


Tacirler Yatırım Haftalık Teknik Bazlı Hisse Önerileri – (1-5 Ekim 2018)
Tacirler Yatırım Haftalık Teknik Bazlı Hisse Önerileri

Aselsan
Direnç seviyeleri 28.29 / 28.99
Destek seviyeleri 26.69 / 25.79
Aselsan hisseleri, geçtiğimiz hafta içinde en düşük 26.50 seviyesini test etti ve haftayı 27.58 seviyesinden kapattı. Senette 28.29 seviyesini hedef olarak belirlerken, stop-loss seviyesini ise 26.69 olarak görüyoruz.

Koza Anadolu Metal
Direnç seviyeleri 6.68 / 6.88
Destek seviyeleri 6.09 / 5.70
Koza Anadolu Metal hisseleri, geçtiğimiz hafta içinde en düşük 5.91 seviyesini test etti ve haftayı 6.47 seviyesinden kapattı. Senette 6.68 seviyesini hedef olarak belirlerken, stop-loss seviyesini ise 6.09 olarak görüyoruz.

Pegasus Hava Taşımacılık
Direnç seviyeleri 28.07 / 29.05
Destek seviyeleri 26.29 / 25.49
Pegasus Hava Taşımacılık hisseleri, geçtiğimiz hafta içinde en düşük 26.48 seviyesini test etti ve haftayı 27.08 seviyesinden kapattı. Senette 28.07 seviyesini hedef olarak belirlerken, stop-loss seviyesini ise 26.29 olarak görüyoruz.

Soda Sanayii
Direnç seviyeleri 7.24 / 7.55
Destek seviyeleri 6.74 / 6.55
Soda Sanayii hisseleri, geçtiğimiz hafta içinde en düşük 6.86 seviyesini test etti ve haftayı 6.93 seviyesinden kapattı. Senette 7.55 seviyesini hedef olarak belirlerken, stop-loss seviyesini ise 6.74 olarak görüyoruz.

Turk Hava Yollari
Direnç seviyeleri 19.70 / 20.31
Destek seviyeleri 18.32 / 17.55
Turk Hava Yollari hisseleri, geçtiğimiz hafta içinde en düşük 18.16 seviyesini test etti ve haftayı 19.09 seviyesinden kapattı. Senette 20.31 seviyesini hedef olarak belirlerken, stop-loss seviyesini ise 18.32 olarak görüyoruz.

T. Vakiflar Bankasi
Direnç seviyeleri 4.05 / 4.30
Destek seviyeleri 3.37 / 2.94
T. Vakiflar Bankasi hisseleri, geçtiğimiz hafta içinde en düşük 3.20 seviyesini test etti ve haftayı 3.79 seviyesinden kapattı. Senette 4.05 seviyesini hedef olarak belirlerken, stop-loss seviyesini ise 3.37 olarak görüyoruz.


Yatırım Finansman Haftalık Hisse Önerileri – (1-5 Ekim 2018)

Ziraat Yatırım Haftalık Hisse Önerileri
SAHOL
: Hisse geçen hafta görece yüksek işlem hacmi ile yükseliş kaydederken dipten dönüş görüntüsü çizdiği söylenebilir. Haftalık grafikte göstergeler tarafında RSI aşırı satım bölgesinden alçalan trend çizgisini kırarak bir önceki zirvesinin üzerine sert bir şekilde çıkarken, MACD sinyal çizgisine yaklaşıyor. Ayrıca alçalan trend çizgisi ve 50 günlük ortalamasının üzerinde kapanış yapan hissede yükseliş eğilimi devam edebilir.
TCELL: Hisse Cuma günü, daha önce birçok defa dirençle karşılaştığı alçalan trend çizgisi ve 100 günlük ortalamasının hafif de olsa üzeride kapattı. Geçen hafta gelen kısmi satışlarda da 50 günlük ortalama destek olurken, Cuma günü artan işlem hacmi ile birlikte söz konusu direnç bölgesinin artık zayıfladığı söylenebilir. Bu kapsamda, hisse mevcut seviyelerden güç toplayarak bir önceki düşüş dalgasını geri almak isteyebilir.
ULKER: Bu yılın başından gelen alçalan trend çizgisinde haftayı kapatan hissede, haftalık grafikte MACD “al” verirken, RSI da potansiyel bir çift dibin boyun çizgisinin üzerinde. Günlük grafikte de daha önce direnç yaptığı 50 günlük ortalamasının üzerinde kapatan hissede, söz konusu ortalamanın da yakın seyrettiği 16,49 civarındaki destek bölgesi zarar – kes olmak üzere 18,00/18,05 hedef olarak takip edilebilir.

Meksa Yatırım Haftalık Hisse Önerileri

Borsada banka hisseleri öncülüğünde yükseliş devam ediyor. Gösterge faiz oranları ve döviz kurlarında ise düşüş görüldü.
Piyasalarda döviz kurlarındaki düşüş, borsada banka hisseleri öncülüğündeki çıkış ile olumlu bir seyir hakim. Henüz güçlü bir trend oluşumundan söz etmek için erken. Türk varlıklarının ucuzluğu kadar dışarıdan ilginin biraz arttığı yönünde emareler oluşmaya başladı. Özellikle Çin kaynaklı haberler, Türkiye ile Almanya arasında son dönemdeki yakınlaşma ve Cumhurbaşkanının Almanya ziyareti bu açıdan yakından izlendi. Henüz teyit edilmeyen Çin’li Tatwah şirketinin Türk Telekom’daki yüzde 55 SPV hissesine talip olduğu haberi ilgili banka hisselerine (Akbank, Garanti ve İş Bankası) hareket getirdi. Haber belki de spekülasyondur, bilemiyoruz. Banka hisseleri lokomotif olduğu için piyasa geneline yansıdı. Döviz kurlarındaki gerilemeye de katkı yaptı. Döviz kurlarında daha belirgin kırılma Perşembe günü Akbank’ın sendikasyon kredisi yenilemesiyle geldi. Sendikasyonun faiz oranı öncekilere göre yüksek olsa da diğer bankalar için de referans oldu. TUİK’in yayınladığı gerek ekonomik güven, gerekse tüketici güven endeksi yılın en düşük seviyesine gerilemiş durumda. Otomobil satışlarının yarı yarıya gerilemesi, ithalat ve ihracattaki düşüş, bazı önemli şirketlerde piyasa şartlarını gerekçe göstererek üretime ara verme ve kapasite düşürmeler, konkordato haberleri ekonomideki daralmanın göstergeleri. Merkez bankası faiz artışı, yeni ekonomik program sonrası piyasalar şimdi de bankacılık kredilerine (kötü kredi) ilişkin düzenleme bekliyor. Önümüzdeki hafta iç gündemde Çarşamba günü eylül enflasyonu var. Piyasa beklentisi aylıkta yüzde 3, yıllıkta yüzde 21’in üzerinde. Bu rakamlar gerçekleşirse enflasyona bağlı merkez bankasından yeni bir faiz artımı gelip gelmeyeceğini zaman gösterecek. Cuma günü ise ABD tarım dışı istihdam verisi var. 12 Ekim’de ise tutuklu ABD’li rahibin duruşması var. Piyasalarda iyimserlik korunuyor.
Endekste yükseliş devam ediyor. İlk destek 97.500 seviyesinde. Bu seviyenin üzerinde çıkış hareketi sürebilir. 97.500 seviyesinin altında verilecek destekler 96.000-95.000 seviyelerinde bulunuyor. İlk direnç ise 100.800 seviyesinde görülüyor. Bu seviyelerde satışlar görülebilir Çıkışın devamı için bu seviyenin geçilmesi önemli. Sonraki dirençler ise 103.500 ve 106.500 seviyelerinde bulunuyor. Endekste satış denemelerine rağmen çıkış trendi sürüyor.

Turkish Yatırım Haftalık Teknik Portföy Önerileri – (1-5 Ekim 2018)


İntegral Yatırım Haftalık Strateji ve Hisse Önerileri


Piyasalar olumlu bir haftayı geride bıraktı. Borsa BIST100 endeksi son bir haftada %4 kazandırırken, DolarTL kuru %2 geriledi. Geçen haftanın en çok kazandıranı Borsa oldu. Türk Lirası geçen hafta diğer GOÜ para birimleri karşısında pozitif ayrışırken, Eylül ayını da pozitif ayrışarak kapatıyor.
Bankalar Oyuna Giriyor
Borsa endeksi 50-günlük ortalamasını geçtiği 17 Eylül tarihinden itibaren soluksuz bir şekilde 100800 direncine doğru yükselişini sürdürdü. Endeksteki bu yükselişin bu kadar soluksuz olmasında Banka hisselerindeki alımların etkili olduğu söylenebilir. Banka endeksinin son bir haftada %14 yükselmiş olması bunun önemli bir göstergesi. Bankalardaki yükseliş güçlü görünüyor ancak haftalık grafiklerde önemli direnç seviyelerine gelmiş bulunuyor. 116700 seviyelerinden kapanan Banka Endeksi (XBANK) için 120000 seviyelerinde ciddi dirençler bulunuyor. Bu nedenle bu seviyelerde banka hisselerinde gelebilecek satışlar sürpriz olmayabilir.

Yeni alımlar için Endeksin 100800 seviyesini geçmesi Önemli

Genel anlamda piyasalardaki olumlu görüşümüzü koruyoruz. Borsa endeksi 94000 seviyesinin üzerine çıkarak ve ortalamalarını geçerek önemli bir trend değişikliği sinyali veriyor. Son altı ada yaşanan düşüş piyasası yerini daha olumlu bir piyasaya bırakıyor. TCMB’nin faiz artırımı sonrasında TL’ye yönelik daha öngörülebilir bir sürecin oluşması, ekonomik programın açıklanması, dış ilişkilerde daha sakin bir sürecin oluşması piyasaların nefes almasını sağladı denilebilir.
10 yıllık tavil faizlerindeki düşüşün devam etmesi, risk primi ölçüsü olan CDS oranlarında anlamlı geri çekilmeler yaşamamız Türkiye’ye karşı risk iştahının arttığını gösteriyor. Yurtdışında Türkiye piyasalarının kazandırma alanının olduğu yönündeki yazıların sayısının artması da bunu destekliyor.
Borsada 100800 direncinin geçilmesi ve bu seviyenin üzerine yerleşmesi 104000-105000 olasılığını artıracaktır. Endeks bu seviyenin üzerine yükselmekte başarısız kalırsa bu durumda 96000-97000 seviyelerine gerilemeler görebiliriz. Yeni ve ilave alımlar için ya endeksin 100800 seviyesinin üzerine yerleşmesini görmek, ya da bunu başaramaz ise 96000-97000 seviyelerine gerilemesini beklemekte daha doğru bir strateji olabilir. Bakıldığında kar satışları olasılığı olan bir hafta diyebiliriz. Endekste 100800 geçilir ve yerleşirse başka tabi.

Bilanço Beklentili Hisse Bazlı Hareketler Yoğunlaşabilir

Diğer yandan Eylül ayının bitmesi ile 3.çeyrek bilanço dönemi tamamlanmış oluyor. 3Ç veya 9 aylık bilançoların kasım ayının ilk haftası itibari ile başlaması beklenebilir. Bu nedenle Ekim ayında bilanço beklentili hisse bazlı yoğun hareketler görebiliriz. Beklentileri iyi ve bilançoları güçlü hisselerde hareketli bir ay oluşabilir. Diğer yandan Banka Endeksinin XBANK, 120000 seviyesi üzerine yerleşmesi durumunda ise Borsa BIST100 endeksindeki yükseliş daha hızlanabilir ve güçlenebilir. Önümüzdeki dönemde banka hisselerinin oyun içerisinde girdiğini sıkça göreceğiz gibi duruyor.



Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)