İntıra Bey [email protected] İntıra Bey

Yüksek getirili, F/K’sı düşük, kårlı şirketler

20 Şubat 2018, 11:58 - -

Borsa İstanbul’da işlem gören şirketler içerisinde getirisi yüksek F/K oranı düşük kårlı şirketler 2018 yılında yatırımcıların en fazla takip ettiği hisseler.

Borsada yaşanan dalgalanmalar hisse seçimini daha fazla önemli hale getirdi. Şimdi hem getiri performansı yüksek, hem de ucuz hisseleri bulmak zorlaştı. BIST 100 Endeksi 29 Ocak’ta test ettiği 121.528 puan seviyesinin yüzde 4,6 altında bulunuyor. Bu yazıda yıllık kar büyümesi yüzde 15’in üzerinde olan, yatırımcısına yıllık yüzde 15’in üzerinde kazandıran, F/K oranı 10’un altında olan ve Son 2 yılda kar açıklayan şirketleri listeledik. Getiri potansiyeli yüksek, karlı ve düşük F/K’lı şirketler listesinde öne çıkan ilk 19 şirketin listesi şöyle:



Listeyi yakından incelediğimizde Son 1 yılda yatırımcısına en fazla getiri sağlayan BİST 100 şirketi Anel Elektrik olarak karşımıza çıkıyor. Anel Elektrik yatırımcısına son bir yılda tam yüzde 146 getiri sağladı. Anel Elektrik’i yüzde 104 getiri ile Kiler GMYO ve yüzde 98 getiri ile Petkim takip ediyor.

2018’de temettü vereceğini açıklayan şirketler

19 Şubat itibariyle 14 şirket temettü vereceğini açıkladı. Turkcell, Çemtaş, Bursa Çimento, Arçelik, İş Finansal Kiralama, Garanti Bankası, Enka İnşaat, Hedef Girişim, Tofaş Oto. Fab., Akbank, Otokar, Türk Traktör, Tat Gıda ve Aksigorta temettü vereceğini açıklayan borsa şirketleri. Listede yer alan Turkcell temettü ödemesini 3 taksit, Enka İnşaat ise 2 taksit olarak gerçekleştirecek.

Son 10 yılda en fazla temettü ödeyen çimento şirketleri

Son 10 yılda her yıl temettü dağıtan şirketlerin listesi şöyle: Bursa Çimento, Adana Çimento (C), Akçansa, Çimsa, Göltaş Çimento, Konya Çimento, Mardin Çimento, Nuh Çimento ve Ünye Çimento.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)