Yatırımcının Analiz Seti [email protected] Yatırımcının Analiz Seti

Yatırımları ve karları artan hisseler

15 Kasım 2019, 15:44 - -

Şirketlerin elde ettikleri kar rakamları satış rakamları ile doğru orantılıdır. Satış rakamlarının yüksekliği ise üretimle doğrudan ilgilidir. Şirketlerinin üretimlerini dolayısıyla satışlarını artırmak için yaptığı yatırımlar uzun vadede şirket karlarına pozitif katkı yapar.

Sizler için Borsa İstanbul’da işlem gören şirketlerden hem karlarını hem de yatırımlarını artıran şirketleri Stoceks.com mali analiz programını kullanarak inceledik. İşte Sonuçlar;

Dokuz aylık dönemde bir önceki yılın aynı dönemine göre borsada işlem gören şirketler içerisinde karlarını ve yatırımlarını artıran ve son karları 100 milyon TL’nin üzerinde olan 27 şirket bulunuyor.

Kar ve yatırımları artan şirketler; Turkcell, Aselsan, QNB Finansbank, Tekfen Holding, Ford Otosan, Pegasus, Koza Altın, Sasa Polyester, Bim Mağazalar, Arçelik, Selçuk Ecza Deposu, Koza Madencilik, T.S.K.B., Anadolu Cam, T. Kalkınma ve Yatırım Bankası, Anadolu Sigorta, İpek Doğal Enerji, Kordsa Teknik Tekstil, Aksigorta, Aksa Akrilik Kimya, Deva Holding, Yeni Gimat GMYO, Avivasa Emeklilik Hayat, Çelebi, Vestel, Hektaş ve Klimasan Klima oldu.

Listede yer alan şirketler içerisinde karı en yüksek şirket 2,4 milyar TL kar rakamı ile Turkcell olurken geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre karı en fazla artan şirket ise yüzde 1151,40 kar artışı ile T. Kalkınma ve Yatırım Bankası oldu.

Turkcell elde ettiği yüksek kar rakamının şans eseri olmadığını yatırım rakamları ile de kanıtlıyor. Turkcell’in son bilanço rakamına göre yaptığı yatırım tutarı tam 22,6 milyar TL. Turkcell’i 9,7 milyar TL yatırım yapan Pegasus takip ediyor. Geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yatırım tutarını en fazla artıran şirketler ise yüzde 134,81 ile Sasa Polyester ve yüzde 93,41 ile Hektaş oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (19)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)