Ana SayfaYazarlarAdnan SalihPiyasaların gündemi
Adnan Salih [email protected] Adnan Salih

Yatırımda seçim süreci nasıl geçirilmeli?

27 Nisan 2018, 00:33 - -

Seçim süreçlerini güçsüz ve zayıf bir seyirde geçiren piyasalar için bu seçimlerde döviz bazlı enstrümanlar ve altın öne çıkıyor. Borsanın atağı ise seçim sonrasında gerçekleşebilir.

Piyasalar için seçim maratonu başladı. Gelişmeler gösteriyor ki bu seçim sürecinde yapılacak her anket çok büyük bir ilgi ile takip edilecek. Yatırımcılar için oldukça zorlu bir dönem yaşanıyor. Döviz kurlarında gözlenen yükseliş trendi sürebilir. Borsa cephesinde ise satış baskısı ağır basıyor.

Yatırımcılar, seçim sürecini beklemede geçirecek. Seçim sonrasındaki ekonomi yönetimi yön belirleyici olacak. Kurdaki oynaklığın azalması halinde yön belirlemek kolaylaşacak.

Piyasalar nasıl bir trend izleyecek diye baktığımızda grafiklerin seyri yön gösteriyor.

Borsa uzun vadeli ortalamaların altında
Günlük grafiklerde BIST 100 Endeksi 200 günlük ortalamanın altına kaydı. Tekrar üzerine çıkmadıkça düşüş devam edecektir.

Haftalık grafik
Endeks haftalık grafiklerde 20 haftalık ortalamanın altına kaydı. 50 haftalık ortalamada tutunabilmesi önemli. Tutunamazsa 99,400’e doğru düşüş devam eder. Bu seviyenin üzerinde tutunmayı başarabilirse bir kez daha 20 haftalık ortalamanın bulunduğu 112.800’leri test edecek.

Dolar kurunda trend yukarı ancak marj sınırlı olur
Dolar/TL kuru 4,06 seviyesinde bulunuyor. 4,0345’deki 20 günlük ortalamayı test etti ve yönünü yukarı çevirdi. Kısa vadede volatil hareketler gözlenebilir. Bir süre bu seviyelerde dalgalı hareket görebiliriz. Güçlü direnç 4,20 seviyesinde. Bu seviyenin altında kaldığı sürece satış baskısı altında kalacaktır. Psikolojik destek 4 seviyesinde.

Beklentilerden güçlü kar açıklayan üç borsa şirketi

Vestel Beyaz Eşya’da satışlar yüzde 51 arttı
Vestel Beyaz Eşya 2018’in ilk çeyreğinde yıllık bazda yüzde 16 artışla 84 milyon TL net kar elde etti. Net kardaki artış temel olarak şirketin satış gelirlerindeki yıllık bazda yüzde 51’lik büyümesinden kaynaklandı.

Türk Telekom’dan güçlü gelir büyümesi
Türk Telekom 2018 birinci çeyrek finansallarında geçen senenin aynı döneminde açıkladığı 66 milyon net kara ve geçen çeyrek açıkladığı 113 milyon TL net zarara karşılık 56 milyon TL net kar açıkladı. Güçlü gelir büyümesi ve operasyonel verimlilik şirketin FAVÖK’ünü olumlu etkiledi.

Akbank’ta kar beklentileri aştı
Akbank 2018’in ilk çeyreğinde 1,709 milyon TL solo net kar açıkladı. Açıklanan kar rakamı piyasa beklentisi olan 1,587 milyon TL’nin üzerinde gerçekleşti. Bankanın tahminlerin üzerinde kar açıklamasının ana nedeni tahminlerden daha iyi gerçekleşen net faiz ile komisyon gelirleri olarak gösterilebilir.  

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)