İntıra Bey [email protected] İntıra Bey

Yabancıların alıma devam ettikleri

15 Ağustos 2017, 13:51 - -

Yabancı yatırımcılar son üç ayda 620 milyon dolarlık alım yaptı. Son üç ayda yeni aldıkları hisseler bankacılık, holding, ulaştırma perakende ticaret sektörü hisseleri.

Yabancı yatırımcılar son 3 ay içerisinde paylarını belli sektörlerde ve hisse senetlerinde artırdı. Bu şirketler yabancıların paylarının bulunduğu ancak yeniden ilgi alanlarına giren hisse senetleri. Detaylara baktığımızda ağırlıklı olarak banka ve holding, metal ana sektörü, ulaştırma, perakende ve ticaret şirketlerinin ön plana çıktığını görüyoruz. Borsanın da 100 bin seviyesinin üzerine çıkmasını sağlayan bu alımlar piyasadaki güçlü trendin lokomotifi oldu.

ENDEKS HİSSELERİNİ ALDILAR

Öte yandan borsada yükseliş devam ederken 100 bin seviyesinin üzerine çıkılması ile birlikte kar satışları beklenmeye başladı. Ancak endeks çıkışını sürdürerek 110 binli seviyelere doğru tırmanmaya devam etti. Dolar bazında geldiğimiz seviye ise 30 binli seviyeler. Yabancıların son 3 ay içerisinde gerçekleştirmiş oldukları alımlar yükselişin endeks hisseleri ile devam edebileceği yönünde umut verici. Yabancı alımları Mayıs ayında 151 milyon dolar olarak gerçekleşirken, haziran ayında 261 milyon dolar, temmuz ayında ise 207 milyon dolar oldu.

HİSSELERDE SEÇTİKLERİ

Borsa İstanbul’da son üç ay içerisinde hisse bazında alımlara bakıldığında en fazla Türk Hava Yolları, Halkbank, Sabancı Holding, Global Yatırım Holding, İş Bankası C, Kardemir ve Pegasus hisselerinin alındığını görüyoruz.

SEKTÖREL TERCİHLERİNDE ÖNE ÇIKANLAR

Yabancıların son üç aydaki alımlarında sektörel olarak öne çıkanlar ise endeksi yukarı taşıyan sektörler.



Borsada yabancı alımlarının seyri devam ettiği sürece yeni para akışı ve endekste yükseliş trendi korunacaktır. Hisse bazında öncelikle endeks hisselerinde performanslar yüksek olabilir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • şeker ahmet16 Ağustos 2017 22:53

    hadi len gözünüz aydın airfrance+ KLM ortaklığı pegasus a talip airfrance fransız devlet havayolları KLM de hollanda devlet hava yolları aynı bizim thy gibi 3 .havalimanı öncesi uyanıklar malı kapatacaklar ....

  • recep16 Ağustos 2017 08:48

    Emlak konutun içine ettiler