İntıra Bey [email protected] İntıra Bey

Yabancı payı artan piyasa değeri yüksek hisseler

02 Eylül 2020, 13:07 - -

Borsada hisse bazında hareketlilik sürüyor. Bazı hisse senetlerinde yabancıların paylarını korudukları ve artırdıkları gözleniyor. Son 10 gün içerisindeki yabancı paylarındaki değişimi inceleyerek yabancı paylarının fotoğrafını çektik.

Borsada piyasa değeri 100 milyon doların üzerinde olan 39 hisse senedinde son 10 gün içerisinde yabancılar paylarını artırdı. Bu hisseler içerisinden endekste ağırlığı yüksek olan ve 5 milyar 615 milyon dolarlık piyasa değerine sahip olan Bim Mağazaların yabancı payı 19 Ağustos’ta yüzde 60,16 seviyesinde bulunurken Eylül ayına geldiğimizde yüzde 60,64 seviyesine yükseldi. Aselsan’da 19 Ağustos’ta yüzde 32,67 seviyesinde olan yabancı payı eylül başında yüzde 33,63 seviyesine yükseldi.

Yabancıların borsadaki payı

Yabancıların borsadaki payı yüzde 52,14 seviyesinde bulunuyor. Pandemi döneminde borsadaki hisse senetlerini satan yabancıların payı yüzde 49,18 seviyesine kadar geriledikten sonra yeniden yükselmeye başladı. Yüzde 50 seviyesinin üzerinde korunması önemli. Bu seviyerlerden yeninden yüzde 65’lere doğru yaşanabilecek bir hareketlenme endekse de olumlu yansıyacaktır.

Yabancı payı en yüksek BIST 100 Şirketleri

Yabancı payı en yüksek şirketlere baktığımızda şöyle sıralanıyor: Ray Sigorta, Coca Cola İçecek, Ford Otosan, Turkcell, Mondi Tire Kutsan, Enerjisa Enerji, AvivaSA Emeklilik Hayat.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)