Yatırımcının Analiz Seti [email protected] Yatırımcının Analiz Seti

Ucuz temettü hisseleri

29 Mayıs 2018, 07:59 - -

Borsa dolar bazında dip seviyelerde iken, piyasa Defter Değeri birin altında olan ve düzenli temettü dağıtan borsa şirketlerini izlemeli.

Borsa dolar bazında tarihi dip seviyelerde. Fiyatların aşırı gerilediği bir ortamda Defter Değeri birin altına gerileyen şirketler dikkat çekiyor. Piyasa Değeri / Defter Değeri (PD/DD) oranı işletmenin toplam piyasa değerinin toplam öz kaynaklarına bölünmesiyle bulunan önemli bir finansal göstergedir.

PD/DD oranı bize, şirketinin hisse senedi fiyatının iskontolu mu yoksa primli mi işlem gördüğü konusunda fikir verir. PD/DD oranı 1'in altında ise şirketin piyasa değeri toplam özvarlıklarının altında bir değerle piyasada işlem görüyor demektir.

Borsa Bilgi Portalı Finnet 2000 (Finnet2000.com) internet sitesini kullanarak PD/DD analizleri yaptık ve sonuçları şöyle;



Yaptığımız analiz sonucunda PD/DD oranı 1’in altında olan 30 adet BIST Temettü şirketi karşımıza çıkıyor. BIST Temettü Endeksinde 86 hisse senedi bulunuyor. PD/DD oranı en düşük şirketler içerisinde ilk sırada 0,32 PD/DD oranı ile İş GMYO var. İş GMYO’yu 0,36 PD/DD oranı ile Halk GMYO ve 0,37 PD/DD oranı ile Halk Bankası takip ediyor.

Bankalar ve GMYO’lar ön planda

PD/DD oranı düşük BIST Temettü endeksi şirketleri içerisinde bankalar ve GMYO’lar dikkat çekiyor. 7’şer adet banka ve GMYO listede kendine yer buluyor.

PD/DD oranı düşük bankalar içerisinde ilk sırada Halk Bankası yer alıyor. Halk Bankası'nın PD/DD oranı 0,37 olarak karşımıza çıkıyor. Halk Bankasını 0,38 PD/DD oranı ile Albaraka Türk takip ediyor. Vakıflar Bankası, İş Bankası (C), T.S.K.B., Akbank ve Garanti Bankası listede yer alan diğer bankalar.

PD/DD oranı düşük GMYO'lar içerisinde ise ilk sırada 0,32 PD/DD oranı ile İş GMYO var. İş GMYO’yu 0,36 PD/DD oranı ile Halk GMYO takip ediyor. Torunlar GMYO, Panora GMYO, Alarko GMYO, Akiş GMYO ve Yeni Gimat GMYO listede yer alan diğer gayrimenkul yatırım ortaklıkları.

Bayındırlık ve bilişim sektöründen 2’şer şirket

Bayındırlık sektöründe olan Anel Elektrik ve Enka İnşaat 0,67 ve 0,93’luk PD/DD oranları ile listede yer alıyor. Bilişim sektöründe faaliyet gösteren Arena Bilgisayar ve Despec Bilgisayar ise 0,43 ve 0,94 PD/DD oranları ile dikkat çekiyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)