Ana SayfaYazarlarAdnan SalihPiyasaların gündemi
Adnan Salih [email protected] Adnan Salih

TL ve dolar bazında prim ve iskontolar

30 Ocak 2019, 12:50 - -

Borsa İstanbul’da BIST 100 Endeksi 104 bin seviyesinde ancak endeksler son bir yılda test ettikleri en yüksek seviyeye göre dolar bazında ve TL bazında hala iskontolu işlem görüyor. Hisselerdeki potansiyel yüksek.

Borsada yılbaşından bu yana yükseliş eğilimi devam ediyor. Hisse senetlerinde güçlenen hareketler endeksin direnç seviyelerini test etmesini sağlıyor. Peki, hisselerdeki yükseliş devam edecek mi?

Grafiklere bakıldığında endeksin ortalamaların üzerine çıkması ve güçlü direnç seviyelerinin üzerinde hareket etmesi yükselişin sürebileceğine işaret ediyor. Borsa Endeksinde 103.000 seviyesinin üzerinde fibonacci fan çizgilerine göre ilk hedef 112.000 seviyesinde. 103.000’in altındaki bir harekette ortalamalara doğru geri çekilme görebiliriz.



Hisse senetleri dolar bazında son bir yılın zirve seviyesine göre yüzde 40 iskontolu.

Son 5 yıllık piyasa çarpanlarına göre hisse senetlerinin iskontosu yüzde 25 seviyesinde.

Yedi aracı kurumun haftalık hisse önerileri

Ahlatcı Yatırım Haftalık Hisse Önerileri (28 Ocak - 1 Şubat 2019)

Haftalık model portföyümüzdeki hisselerimizi bir önceki model portföyündeki seçimlerimizle PETKM dışında aynı şekilde devam ettiriyoruz. Geçen hafta gerçekleştirdiği yükselişle birlikte belirlediğimiz hedef seviyelere ulaşan hisseyi bu nedenle haftalık model portföyden çıkarıp yerine EREGL’yi ekliyoruz. EREGL dışındaki diğer hisseler önceki haftalarda belirlediğimiz hisseler olarak portföyümüzde yer almaya devam ediyor. Bu defa grafiklerden izlediğimiz üzere gelinen teknik seviyeler yükseliş potansiyellerinin varlığına halen işaret ettiğinden güncellenmiş giriş-çıkış seviyeleriyle yine portföyümüzde kalmaya devam etmiştir. Giriş-çıkış seviyeleri güncellenen bu hisseler arasında sadece TAVHL için düşen trend kırılımının gerçekleşmesi beklenmektedir. Belirlediğimiz seviyede trend yukarı yönde kırılacağından bu hareket sonrası hisseye giriş yapmak daha mantıklı bir seçim olabilir.

Gedik Yatırım Haftalık Hisse Önerileri (28 Ocak - 1 Şubat 2019)
 

Her hafta başında düzenli olarak yayınladığımız Haftalık Bülten’lerde “Teknik Takibimizde Olan Hisseler”i paylaşmaktayız. Bu kapsamda yapılan hisse seçiminde teknik dinamikler baz alınmakta olup, belirtilen işlem koşullarının gerçekleşmesi durumunda ilgili hisselerin haftalık bazda BİST 100’e kıyasla haftalık getirilerinin daha yüksek olacağı öngörülmektedir.

Teknik takibimizde olan hisseler için uygun alım aralıkları, hedef fiyat ve zarar kes seviyeleri tamamen teknik analiz dinamikleri göz önünde bulundurularak belirlenmektedir. Piyasa koşullarındaki genel değişimlerin bu hisseleri de BETA’ları oranınca etkilemesi beklenebilir.

Bu Teknik Analiz Bülteni’nde, bu hafta için hazırladığımız Haftalık Bülten’de yer alan hisseler ilişkin yapılan teknik analizler yer almaktadır.

Ziraat Yatırım Haftalık Hisse Önerileri (28 Ocak - 1 Şubat 2019)

FROTO: Bir süredir yaşanan konsolidasyonun ardından Cuma günü görece artan işlem hacmi ile söz konusu konsolidasyon ve önemli sayılabilecek direncinin üzerinde çıkan hissede, haftalık grafikte göstergeler yükseliş yönünde sinyaller üretti. Bu kapsamda hisse yükselişini sürdürerek kanal üst bandını hedefleyebilir.

MGROS: Orta vadeli ortalamaları ve uzun vadeli düşüş trenden uzaklaşan hissede göstergeler de güçlenirken, yakalanan momentumla birlikte 200 günlük ortalamanın geçtiği 17,00/17,10 bölgesine kadar yükseliş eğilimi devam edebilir.

NETAS: Geçen hafta alçalan takoz formasyonun üst bandını kıran ve geri çekilmelerde bu bandı destek yapan hissede, RSI da yatay direncini aşmış gözüküyor. Sınırlı da olsa artan işlem hacmiyle birlikte hissede yükseliş eğilimi devam edebilir.

Yatırım Finansman Haftalık Hisse Önerileri (28 Ocak - 1 Şubat 2019)

Tacirler Yatırım Haftalık Hisse Önerileri (28 Ocak - 1 Şubat 2019)

Meksa Yatırım Haftalık Hisse Önerileri (28 Ocak - 1 Şubat 2019)



İntegral Yatırım Haftalık Hisse Önerileri (28 Ocak - 1 Şubat 2019)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)