İntıra Bey [email protected] İntıra Bey

Temkinli yatırımcı için hisseler

06 Kasım 2018, 07:59 - -

Temkinli yatırımcı için yatırım gurularının ana ölçütlerini Borsa İstanbul’a göre uyarladık. Fiyat/Kazanç oranı 15’in altında, Piyasa Değeri/Defter Değeri 1,20’nin altında olan, temettü ödeyen, son beş yılda hisse başına karını artıran, cari oranı 1’in üzerinde olan, son beş yıl getirisi yüzde 100’ün üzerinde olan 10 borsa şirketini listeledik.

Temkinli olan ve istikrarlı kazanç arayan yatırımcı, elinde tuttuğu hisse senetleri değer kaybetmeye başladığında üzülmez. Hisselerin sayısını artırmaya çalışır. Böyle dönemler bu yatırımcılar için hisse toplama dönemidir. Türbülanslı zamanlarda bile paniğe kapılmayan yatırımcı, genel olarak alım ve satım yapılırken gerçekleştirilen en yaygın hatalardan kaçınır. Yatırımcıyı kazanca götüren ise disiplindir.

Hisse senetlerinin fiyat/kazanç oranları ve defter değerleri dip seviyelere gerilediğinde yatırımcılar için alım fırsatları doğmaya başlar. İstikrarlı getiri arayan yatırımcı huzursuzluk istemez. Bu nedenle hissenin temettü ödemesini, hisse başına kârlılığını artırmasını, şirketin büyümesini de bekler. Hisse senetlerini takip eder fakat sürekli sıcak temas kurmaz. 

Temkinli yatırımcının kararlarında en kritik unsur, belirlediği fonksiyonlara uyan hisselere ilişkin seyirde bir gelişme olup olmadığıdır. Takibi de bunun üzerinden gerçekleştirir. Bu nedenle hisse senetlerinin fiyat hareketlerine kolay uyum sağlar.

Borsa İstanbul’da işlem gören hisse senetlerini, yatırım gurularının önceledikleri kriterlere göre listeledik.

Fiyat/Kazanç Oranı 15'in altında olan, Piyasa Değeri/Defter Değeri 1,20'nin altında olan, Temettü Verimi Pozitif, Hisse Başına Karı son beş yılda yükselen, Cari Oran'ı 1 seviyesinin üzerinde olan ve son 5 yılda yüzde 100'ün üzerinde kazandıran hisseler istikrarlı getiri bekleyen muhafazakâr yatırımcılara hitap ediyor.

ÖNE ÇIKAN 10 HİSSENİN GRAFİKLERİ VE FİYAT SEYİRLERİ

Adana Çimento Hissenin Fiyat Seyri

Alarko GMYO Hissesinin Fiyat Seyri

Anadolu Cam Hissesinin Fiyat Seyri

Despec Bilgisayar Hissesinin Fiyat Seyri

Eczacıbaşı İlaç Hissesinin Fiyat Seyri

Eczacıbaşı Yatırım Hissesinin Fiyat Seyri

Ereğli Demir Çelik Hissesinin Fiyat Seyri

İş Y. Men. Değ. Hissesinin Fiyat Seyri

Şişe Cam Hissesinin Fiyat Seyri

Trakya Cam Hissesinin Fiyat Seyri

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Dr.Deyit Serdar AKSEHIRLI06 Kasım 2018 22:42

    Borsada birşey bildiğini iddia eden ve hiçbirşeybilmeyen yatirimciya öneriler aynı sayısiz tip fakultesinden sayisiz mezun doktorun ilac reklamlarinin etkisinde kalarak bobrekleri dusunmeden verdiği gelisi guzel ilaclar gibi ayni.Benim tavsiyem kendi kendinizin doktoru olun.Ona bese bakmadan inceleyebildiginiz ne kadar hosunuza giden kagit varsa inceleyin hicbir tavsiyeye bakmadan sirketin son on hatta 20 yillik performans ve degerlerine gore alim satim yapin.ISTANBUL BORSASINDA HER OYUNCUNUN ORMANDA KAYBOLAN KIRMIZI BASLIKLI KIZIN KURTLAR SOFRASINDA OLDUGUNU UNUTMADAN DOYMAK BILMEZ AC KURTLARIN HIC BIR ONERISINE KULAK ASMAYIN KENDI KARARLARINIZI KENDINIZ VERIN.ASLA CIKAN KAGITLARIN PESINE TAKILMAYIN.KAGIDINIZ DUSMEYE BASLADIGINDA BIR NOKTA BELIRLEYIN VE ZARARI GOZE ALIN HEMEN CIKIN.BENDEN TAVSIYE DINLERSENIZ HEP ALIN BENCE %100 BORSA DIYORUM.SAKIN DOVIZE VEDE FAIZE ASLA BULASIP VATAN HAINI ALCAKLARA FIRSAT VERMEYIN PARANIZI KAPTIRMAYIN