Yatırımcının Analiz Seti [email protected] Yatırımcının Analiz Seti

Temettü verimi güçlü 20 hisse

02 Temmuz 2020, 14:35 - -

Temettü ya da kâr payı, şirket ortaklarının bir dönem içinde işletmenin elde ettiği kardan nakit veya hisse senedi olarak pay alma hakkı anlamına gelmektedir. Hisse senedinin en önemli ortaklık haklarından olan temettü, her bir ortağın sahip olduğu hisse senedi miktarına göre belirlenmektedir.

Temettü Verimi = Toplam Ödenen Temettü / Şirketin Piyasa Değeri’dir.

Uzun vadeli yatırım yapanlar için, uzun vadeli yatırım doğası gereği kar payı oldukça önemlidir. Elde edilen kar payı geliri ile hisse senedinden alınmaya devam edilir. Bu sayede uzun vadeli yatırım içindeki şirket ortaklığı artırılır. Hisse başına düşen maliyetiniz azaldıkça hisse fiyatlarındaki dalgalanmadan etkilenme ihtimaliniz azalır. Çok uzun vadede her hissenin size maliyeti sıfıra yakınlaşır.

Borsada temettü verimliliği yüksek ilk 20 hisseyi www.analizexpert.com analiz platformunu kullanarak listeledik. Listedeki şirketler şöyle:

Borsada göstergeleri sinyal veren hisseler

Borsa İstanbul’da BIST 30 VE BIST 100’de yer alan 30 dışında kalan hisse senetlerini Finnet2000.com Borsa Bilgi Sitesi’nden listeledik. Listede yer alan şirketler aşağıda yer alıyor.

BIST 30’DA DİKKAT ÇEKEN HİSSELER

BIST 100-30’DA DİKKAT ÇEKEN HİSSELER

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)