Yatırımcının Analiz Seti [email protected] Yatırımcının Analiz Seti

Teknoloji hisse fonlarına ilgi sürüyor

27 Ekim 2020, 15:33 - -

Hisse senedi fonları yılbaşından bu yana yüzde 27,13 getiri sağladı. En fazla kazandıran fonlar teknoloji fonları oldu. Teknoloji fonları pandemi döneminde gözde olmaya devam edecek.

Hisse senedi fiyatlarını takip etmede zorlananlar, porfesyoneller tarafından yönetilen fonlara yönleniyor. Bunlar içerisinde getirisi ile öne çıkan hisse fonlar var. Hisse fonlarda da teknoloji fonları öne çıkıyor.

Yılbaşından bu yana hisse senedi fonları yüzde 27,13 getiri sağladı.

Hisse Senedi Fon Kategorisi içerisinde en çok kazandıran fon yüzde 86,08 getiri ile Ak Portföy Yeni Teknoloji Yabancı Hissse Senedi Fonu oldu.

İkinci en çok kazandıran fon ise yüzde 75,25 getiri ile İş Portföy BIST Teknoloji Ağırlık Sınırlamalı Endeksi Hisse Fonu (Hisse Senedi Yoğun Fon) oldu.

İş Portföy BIST Teknoloji Ağırlık Sınırlamalı Endeksi Hisse Fonu (Hisse Senedi Yoğun Fon) Portföy Dağılımı

Hisse Senedi Fonları yılbaşından bu yana , BIST100 Endeksi’nden daha fazla kazandırdı. BIST100 Endeksi, yüzde 0,28 getiri ile Hisse Senedi Fon Kategorisinin gerisinde kaldı.

Hisse Senedi Fon Kategorisinde, toplamda 65 adet fon bulunuyor.

Fonbul.com yatırım ve emeklilik fonları portalından derlediğimiz verilere göre en fazla kazandıran ve kaybettiren Yatırım fonları ve listeleri şöyle:

Fonbul.com sitesinde yer alan Fon Karşılaştır modülünden, Fon Getiriler sayfasından edindiğimiz analiz sonuçları aşağıdaki gibidir;

 

EN FAZLA KAZANDIRANLAR

Hisse Senedi Fon Kategorisinde yılbaşından bu yana kazandıran fonlardan ilk sırada %86i08 getiri ile Ak Portföy Yeni Teknoloji Yabancı Hissse Senedi Fonu var iken, ikinci sırada %75i25 getiri ile İş Portföy BIST Teknoloji Ağırlık Sınırlamalı Endeksi Hisse Fonu (Hisse Senedi Yoğun Fon) vardır.

EN FAZLA KAYBETTİRENLER

Hisse Senedi Fon Kategorisinde yılbaşından bu yana kaybettiren fonlardan ilk sırada %-29i84 getiri ile Ak Portföy BIST Banka End. His. Sen. Fonu (HSYF) var iken, ikinci sırada %-29,57 getiri ile İş Portföy BIST Banka End. His. Sen. Fonu (HSYF) vardır.

HİSSE SENEDİ FONLARINDA EN FAZLA KAZANDIRAN, PORTFÖY DEĞERİ VE YATIRIMCI SAYISI ARTAN FONLAR ŞÖYLE:

Veriler 27/10/2020 itibari ile hesaplanmıştır.

PORTFÖY DEĞERİ ARTANLAR

Hisse Senedi Fon Kategorisinde yılbaşından bu yana portföy değeri artan fonlar şöyle: Yapı Kredi Port. BİST30 End. His. Sen. Fonu (HSYF),  Ak Portföy Yeni Tekn. Yab. His. Sen. Fonu, İş Portföy BIST Banka End. His. Sen. Fonu (HSYF),  Aura Portföy His. Sen. Fonu (HSYF), İş Portföy BIST Tkn. Ağır. Sın. End. His. Sen. Fonu.

 

YATIRIMCI SAYISI ARTANLAR

Hisse Senedi Fon Kategorisinde yılbaşından bu yana yatırımcı sayısı artan fonlar şöyle; Marmara Cap. Por. Yön. His. Sen. Fonu (HSYF), Tacirler Portföy His. Sen. Fonu (HSYF), İş Portföy BIST Tkn. Ağır. Sın. End. His. Sen. Fonu, Ak Portföy Yeni Tekn. Yab. His. Sen. Fonu, Fiba Portföy His. Sen. Fonu(HSYF).

 

 

 

 

 

 

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)