Ana SayfaYazarlarAdnan SalihPiyasaların gündemi
Adnan Salih [email protected] Adnan Salih

Stratejiler Eylül 2016

03 Ekim 2016, 12:36 - -

Fırtınalı bir ay/çeyrek daha geride bıraktık. Darbe girişimi, Moody’s not indirimi, Avrupa bankalarında yaşanan problemler vs yatırımcının gündemini sürekli meşgul etti. Psikolojiler etkilendikçe yatırımcılar bir o yana bir bu yana savruldular.

Bilanço bazlı stratejileri her çeyrek sonunda/başında güncelleyip değişen hisselere odaklanmak ve yatırım yapmak günün koşullarına göre karar değiştirmekten çoğu zaman daha iyi bir getiri fırsatı sunuyor. Stratejilerin testlerini daha önce yayınlamış performans değerlemelerini de gözden geçirmiştik.

Öncelikle sihirli formül stratejisini ele alalım. Strateji firma değeri, çalışma sermayesi kalemlerine göre seçim yapıyordu.

Bu stratejinin firma değerine göre seçim yapılan portföyü 30/6-30/9 performansı aşağıdaki gibi gerçekleşti:

Darbe girişimi sonrası %6’ya gerileyen 2016 getirisi çeyrek sonunda %18,9 ile kapandı.

Yeni hisselere bakalım hemen:

Hisseleri harf sırası ile gösterdim. SF-1 firma değeri, SF-2 çalışma sermayesi, SF ise ikisinin ortalamasına göre yapılan seçimleri gösteriyor.

Ucuz F/K hisselerini piyasa değeri %25 persentilden büyük olanlara göre incelemiştik. Portföyün 3. Çeyrek getirisine bakalım hemen:

Portföy darbe sonrası ciddi geriledikten sonra tekrar eski değerlerine tırmanmış durumda.

Yeni hisselere bakalım:

Net kar artışı ile PD/DD birleştirmiştik. Çeyrek/Çeyrek ve yıllık kar değişimlerinin ortalamasına göre seçilen şirketlere bakalım:

Kümülatif momentum stratejisinde kullandığımız göstergeye bakalım:

Gösterge darbe girişimi sonrası çok ucuzlamış ve al sinyali vermişti. Moody’s kararı öncesi ise uzun pozisyonlardan çık sinyali geldi.

Performansı inceleyelim:

Kümülatif momentum piyasa tekrar güçlenmeye başlar ise alıma geçebilir, hali hazırda nötr pozisyonda nakitte bekliyor.

USD-Borsa her gün gözlemlenen portföy 2016 getirisi son 1-2 ayda dengeli değil, ne BİST ne USD bir trade yapamadığı için getiriler cepten yiyor:

Aylık olarak gözlemlediğimiz portföy biraz daha dengeli ama o da getiri anlamında cepten yiyor:

İki ayrı döneme göre de USD-Borsa portföylerinde USD ağırlığı mevcut.

Bol kazançlar.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)