Yatırımcının Analiz Seti [email protected] Yatırımcının Analiz Seti

Son beş yılda kâr açıklayan kârı sermayesinin üzerinde olan borsa şirketleri

10 Haziran 2020, 13:19 - -

Borsada son beş yıldır kar açıklayan, karı sermayesinin üzerinde olan 71 tane şirket bulunuyor.

Hisse senedi alırken yatırımcıların bakması gereken en önemli kriterlerden bir tanesi de şirketin karlı olmasıdır. Şirketin sadece karlı olması da yeterli değildir. Bu karlılığı istikrarlı olarak devam ettirmesi, sermayesine göre kârlılığının da yüksek olması önemlidir.

Borsa’daki şirketleri Finnet 2000 Borsa Bilgi Sitesi www.finnet2000.com ile incelediğimiz zaman 71 borsa şirketinin öne çıktığını görüyoruz. Öne çıkan hisse senetlerini Excel üzerinde çalışan analiz platformu Finnet Analiz Expert ile filtreledik.

19 şirketin getirisi yüzde 20’nin altında
Son beş yılda kar açıklayan karı sermayesinin üzerinde olan borsa şirketlerini incelediğimizde 19 şirketin son beş yıl içerisinde kârlılığını sürdürdüğünü sermayesinin üzerinde bir kar sağladığını ve aynı zamanda yılbaşından bu yana performansının çok fazla yüksek olmadığını görüyoruz. Bu hisseler potansiyel olarak yükseliş potansiyeli taşıyan hisseler.



Not: Tablo, son 5 yıldır kar açıklayan, kar/sermaye oranı 1 ve üzerinde olan, yılbaşından bu yana pozitif ancak yüzde 20’nin altında getiri sağlamış olan 19 şirketi göstermektedir. Sıralamadaki rakamlar şirketin 71 şirket içerisindeki sıralamadaki yeridir. Kaynak: www.analizexpert.com

23 Şirketin getirisi hala negatif
71 borsa şirketi içerisinden 23 şirket istikrarlı olarak karlı olmalarına ve sermayelerinin üzerinde kar elde etmelerine rağmen yılbaşından bu yana getirilerinin negatif olduğunu görüyoruz. Bu şirketlerin de önümüzdeki dönemde yılbaşındaki seviyeleri yakalayabilme ihtimalleri bulunuyor.



29 şirket yüzde 20’nin üzerinde kazandırdı
Listedeki 71 şirket içerisinden 29 tanesi %20’nin üzerinde değer kazandı.
Özellikle %100’ün üzerinde değer kazanan altı hisse senedi aşırı primli görünüyor.  Bu hisselere baktığımızda: Arena Bilgisayar, Deva Holding, Pınar Et ve Un, Gedik Yatırım Holding, Sodaş Sodyum ve Kütahya porselen olduğunu görüyoruz.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Alaettin Çelik14 Haziran 2020 04:09

    Bilinçli gerçek bir yatırımcı için çok güzel bir tablo,emeğinize sağlık.Teşekkürler.

  • Mustafa Aktürk13 Haziran 2020 11:11

    Tebrikler çokgüzelbir çalışma olmuş,teşekkürler. küçük yatırımcının faydalanacağı,kararlarında istifade edeceği kaynak yaratılmış,elinize sağlık.

  • Emre Emiroğlu11 Haziran 2020 21:59

    Erdemirde durum nedir.bu sene temettü vermeyecek gibi bu sartlard yabancı niye gelsin olan bizlere küçük yatırımcıya oldu

  • Emin KOCAMAN11 Haziran 2020 15:10

    Yatırımcılar için özel bir data. Emeğinize sağlık. kârı sermayesine yakın şirleri de paylaşmanız mümkün mü? Teşekkürler

  • yeniçeri11 Haziran 2020 15:08

    teşekkürler. güzel çalışma olmuş. :) 

  • Kilanço10 Haziran 2020 18:21

    İkinci çeyrek bilançolar evlere şenlik gelecek bazı firmalar haricinde,sene sonu bile zarar yazmalarına sebep olacak miktarda hemdeeee

  • Bika10 Haziran 2020 16:24

    2.çeyrek bilançoları gelince ilaç ve gıda sektörleri dışında son 4 çeyrek kârları düşecek.