Yatırımcının Analiz Seti [email protected] Yatırımcının Analiz Seti

Son 11 ayda %90 kazandıran yatırım fonları

07 Aralık 2020, 18:20 - -

Son 11 ayda yatırımcısına yüzde 90'dan fazla getiri sağlayan 3 Yatırım Fonu parladı.

Son 11 ayda yüzde 96.86 getiri ile en çok kazandıran Yatırım Fonu Tacirler Portföy His. Sen. Fonu (HSYF) oldu. Bu fonu takiben, yüzde 95.03 getiri ile Albaraka Portföy Katılım His. Sen. Fonu ve yüzde 92.87 getiri ile Ak Portföy Yeni Tekn. Yab. His. Sen. Fonu oldu.

Son 11 ayda BIST100 Endeksi ise yüzde 18,29 getiri sağlayarak Hisse Senedi Fonlarının gerisinde kaldı.

Tacirler Portföy His. Sen. Fonu (HSYF);  Fon toplam değerinin en az %80’i devamlı olarak yerli ortaklık paylarına yatıran bir fondur. Fon portföyüne yabancı yatırım araçları dahil edilebilir ancak fon portföyüne fon toplam değerinin en fazla %20’si oranında yabancı para ve sermaye piyasası araçları dahil edebilmekte.

Albaraka Portföy Katılım His. Sen. Fonu; Yatırım Fonlarına İlişkin Esaslar Tebliği ilkeleri uyarınca yatırım yaparak karşılaştırma ölçütünün üzerinde getiri elde etmeyi amaçlayan bir fondur.

Ak Portföy Yeni Tekn. Yab. His. Sen. Fonu ; Fon toplam değerinin asgari %80'ini devamlı olarak GICS (Global Industry Classification Standard) tasnifine göre Information Technology Sector (Enformasyon Teknolojisi Sektörü)'nde ve Communication Services Sector (İletişim Hizmetleri Sektörü)'nde sınıflandırılmış şirketlerin ihraç ettiği yabancı ortaklık paylarına ve/veya bu şirketlerin depo sertifikalarına yatırım yapan bir fon.

Fonbul.com sitesinde yer alan Fon Karşılaştır modülünden, Fon Getiriler sayfasından edindiğimiz analiz sonuçları aşağıdaki gibidir;

YATIRIM FONLARINDAN EN FAZLA KAZANDIRAN, PORTFÖY DEĞERİ VE YATIRIMCI SAYISI ARTAN FONLAR ŞÖYLE:

Veriler 07/12/2020 itibari ile hesaplanmıştır.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)