İntıra Bey [email protected] İntıra Bey

Şirketler zararda hisseler yüzde 100 primli

13 Mart 2018, 12:24 - -

Borsa İstanbul’da zarar açıklamasına rağmen 10 şirket yüzde 100 ile yüzde 391 aralığında prim yaptı.

2017 yılında zarar açıklayan 10 şirketin hisse senetleri son bir yılda yüzde 100 prim yaptı. Bu şirketler içerisinde öz kaynakları erimesine rağmen değer kazanan şirketler de var. Esem Spor Giyim 2017 yılında 6,9 milyar TL zarar açıkladı. Şirketin öz sermayesi ise 3,2 milyar ekside. Buna rağmen hissenin yüzde 107 değer kazandığı görülüyor. Zarar açıklamasına rağmen hisseleri yüzde 100’ün üzerinde değer kazanan şirketlerin listesi ise şöyle: Yonga Mobilya, Artı Yatırım Holding, Çemaş Döküm, Karsu Tekstil, İhlas Gayrimenkul, Kipa Ticaret, Anadolu Isuzu, Esem Spor Giyim, Ufuk Yatırım, Karsusan Su Ürünleri San.

Spekülatif fiyat hareketleri gözlenen bu hisselerde yatırımcıların temkinli olmasında fayda var. Şirketlerin kâra geçememeleri, beklentileri yüksek olmasına rağmen büyük değer kayıplarını da beraberinde getirebilir. Yatırımcılar hisse senetlerini temettü geliri ve hisse senedinin değerindeki artış için alır. Zarar açıklayan şirket hisseleri bir yıl içerisinde kazandırsa da beklentilerin sona ermesi ile hisseler düşüşe geçebilir.

2017’de zarar açıklayan şirketlerin tam listesi ve yıllık getirileri şöyle:

Son bir yılda en fazla kazandıran BIST 30 Hisseleri
Son bir yılda en fazla kazandıran BIST 30 hisselerinin listesinde sanayi ve hizmet şirketleri öne çıkıyor. Bu şirketler; Kardemir (D), Koza Madencilik, Türk Hava Yolları, Pegasus, Koza Altın, Tekfen Holding, Ereğli Demir Çelik, Petkim, Aselsan ve TAV Havalimanları.

Son bir yılda borsadaki yükselişe ayak uyduramayan BIST 30 Hisseleri

Son bir yılda borsa yükselmesine rağmen değer kaybeden ya da endeksin altındaki performansı ile öne çıkan altı şirketin listesi ise şöyle: Emlak Konut GMYO, T. Halk Bankası, Arçelik, Otokar, Tofaş Oto. Fab. ve Sabancı Holding.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • haramzadeler14 Mart 2018 09:28

    yalan ile yönetilen türkiye nin sahtekar şirketleri var ne olucak çok mu şaşırtıcı ???

  • KY14 Mart 2018 09:06

    Şu haber her şeyin özeti. Zarar açıklayan -Gerçekten zararsa tabi :) -şirkete küçük yatırımcı girmeli o halde... Ağalar toplar tahtayı kaldırır. Parayı kazanır ve ky sadece izler.. Resmi kurumların ciddi yaptırımları gerekiyor. Küçük yatırımcıyı koruyacak aksiyonlar lazım.. yoksa bunun hırsızlıktan farkı yok bence..vesselam.

  • mzd13 Mart 2018 20:57

    temettü verimi %10 nun üzerinde ve her yıl devamı olmalı bilin bakalım hangi şirketler bunlar

  • wolf18 Mart 2018 19:41

    cam grubu yeterli, sisecam, trakya cam, anadolu cam, soda

  • mzd13 Mart 2018 19:29

    vatandaş napacak bu şirketleri faize yatırsa %10 üzeri getiri var temettüsü devamlı olan şirketleri seçerim