İntıra Bey [email protected] İntıra Bey

Sermayesinin üzerinde kar eden borsa şirketleri

01 Ekim 2019, 15:22 - -

Borsa İstanbul’da işlem gören BIST 100 hisseleri içerisinden 37 tanesinin yıllık karı sermayesinin üzerinde bulunuyor.

Borsa şirketleri için ayrıntılı analiz dönemi. BIST’te yatırım yaparken hisse senetlerinin sermaye ve kârlılıklarını çıkararak şirketlerin sermayelerine göre kârlı olup olmadıklarını incelenebilir. Borsada işlem gören 100 şirketin kâr ve sermaye yapılarına baktığımızda 37 şirketin sermayesinin üzerinde bir kâra sahip olduğunu görüyoruz. Bu şirketlerden 20 tanesi BIST 30’da yer alırken, 5 tanesi BIST 50’de bulunuyor. 12 şirket ise BIST 100’de yer alıyor.

BIST 30’DA SERMAYESİNİN ÜZERİNDE KAR AÇIKLAYANLAR

Borsa 30’da yer alan sermayesinin üzerinde yıllık kâra sahip olan borsa şirketlerinin listesi şöyle: Tüpraş, Koza Altın, Pegasus, Tekfen Holding, Ford Otosan, Bim Mağazalar, TAV Havalimanları, Tofaş Otomobil Fabrikaları, Aselsan, Koç Holding, Türk Hava Yolları, Sabancı Holding, Koza Madencilik, Soda Sanayii, Ereğli Demir Çelik, Garanti Bankası, Arçelik, İş Bankası (C), Turkcell ve Vakıflar Bankası.

Borsa 30 şirketleri yılbaşından bu yana prim yapmalarına rağmen kazandırma potansiyeli taşıyor. 20 Hisse yılbaşından bu yana yatırımcısına ortalama yüzde 24,83 oranında kazandırdı. En yüksek getiriyi yılbaşından bu yana yüzde 166 oranındaki getirisi ile Pegasus sağladı. İş Bankası (C) yatırımcısına yüzde 39,96 oranında getiri sağlarken Tüpraş’ın getirisi yüzde 38,40 oldu.

BORSA 50’DE 5 ŞİRKET

BIST 50 hisseleri içerisinden BIST 30 haricinde 5 şirket sermayesinin üzerinde yıllık kara sahip. Bu şirketler: Ülker Bisküvi, Coca Cola İçecek, Mavi Giyim, İpek Doğal Enerji ve Verusa Holding. Mavi Giyim yılbaşından bu yana yatırımcısına yüzde 42,77 oranında kazandırırken Ülker Bisküvi yüzde 37, İpek Doğal Enerji yüzde 28, Coca Cola İçecek ise yüzde 14 oranında getiri sağladı. Verusa Holding ise yılbaşına göre yatırıcılarına yüzde 3,72 kaybettirdi.

BIST 100’DE 14 ŞİRKET

Ulusal endeksler içerisinde BIST 100’de 14 şirket sermayesinin üzerinde kar açıkladı. Bu şirketler şöyle sıralanıyor: Ege Endüstri, Alarko GMYO, Otokar, Çelebi ,Konya Çimento, Türk Traktör, İndeks Bilgisayar, Kordsa Teknik Tekstil, Hektaş, Aksa, Çemtaş ve İskenderun Demir Çelik.

MOMENTUMU YÜKSEK OLANLAR

Sermayesini üzerinde kârı olan borsa şirketleri içerisinden momentumu yüksek ilk 10 hisseyi incelediğimizde; Mavi Giyim, Koza Madencilik, Alarko GMYO, Konya Çimento, İpek Doğal Enerji, Türk Traktör, Verusa Holding, Koza Altın ve Garanti Bankası ilk 10 içerisinde yer alan şirketler olarak sıralanıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)