İntıra Bey [email protected] İntıra Bey

Şeker gibi fırsat

08 Haziran 2017, 11:27 - -

Emtialar borsaların aksine ekonomik büyüme senaryosunu pek satın almıyorlar. Petrolün durumu ortada, geçtiğimiz günlerde kahveye değinmiştim.

Emtia kompleksinin tamamını Reuters-Jefferies endeksi ile takip edebiliriz:

Büyüyen ekonomi kesinlikle emtia tarafında değil, hisse senetleri tarafında. CRB endeksi yönü tekrar aşağı çevirdi.

Doğuya giden gemide batıya koşturmak gibi olacak ama bazen de emtia kompleksi içindeki ürünlerde fırsatlar ortaya çıkabiliyor.

Şeker son aylarda tatlı değil ekşiydi, yatırımcılara çok kaybettirdi:

Şeker son 5 yılın kısa-uzun vadeli desteklerine geldi (1):

Şekerin düşen trendinde olduğuna şüphe yok. Bu durumun değiştiğini gösteren bir hareket de yaşanmadı. Bununla birlikte şeker destek bölgesinde önemli bir dönüş öncesine gelmiş olabilir.

Şekere yatırımcı bakış açısı oldukça negatif:

Şeker son altı ayda %40 civarında geriledi, SP500 endeksi karşısında ezildi. Yatırımcı soğudu, daha da düşecek diyor. Fiyatlar destek kümesine geldi. Kısa/orta vadeli bir fırsat ortaya çıkmış olabilir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • sarısiyah09 Haziran 2017 14:06

    DSD; borsa yükselişini ekonomiye bağlamak gereksiz, büyük para vioptaki long pozisyonlarına vade sonunda kar yazdırabilmek için borsayı yükseltiyor.

  • Mahallenin Delisi09 Haziran 2017 00:26

    "DSD" ne yazık ki bizde aylar aylar öncesinden bunu gördük trade dışında gün sonu hisse çoğu zaman bırakmadık. Sonuç ciddi kar fırsatlarını kaçırdık. Gördümüz şey her geçen gün daha korkutucu oluyor ancak fırsatlarıda kaçırmak istemiyoruz. Ekran başında olmak kaydıyla kısa vadeli al-sata devam...

  • eko08 Haziran 2017 23:06

    Dünyada yapılacak iş kalmadı beyhude işler parayla yazılıyor her sey koca bi yalan

  • dsd08 Haziran 2017 13:31

    Sayın İntra Bey; bir şey soracağım….. Hisseler neden yükseliyor acaba ortada kayda değer bir ekonomik büyümede olmadığına göre?.........Acaba ucuz emtia,düşük faiz sebebi ile ortalıkta dolaşan serseri para (offshore paraları=her nevi namussuzların paraları) sebebi ile olmasın(kanıt isteyen borsadaki yerli oranına yıllara göre baksın)…….Eğer durum bu ise yaşanacak en ufak bir panikte neler olabilir? Şeytan gör dedi bende gördüm...Ne yapayım görmesemiydim?