Yatırımcının Analiz Seti [email protected] Yatırımcının Analiz Seti

Savunmacı yatırımcı için hisseler

13 Temmuz 2020, 12:23 - -

Borsa İstanbul’da yatırım yaparken BIST 100 hisselerinin seçilmesi, riskli kategoride bulunan hisselerden bir adım uzaklaşmayı getiriyor. Akıllı Yatırımcı kitabında Benjamin Graham, savunmacı yatırımcı için hisse senedi seçimini öneriyor.

Savunmacı yatırımcı için hisse senetlerinde düşük Fiyat/Kazanç oranları önemlidir. Yatırımcı, uygun standartlarla ölçüldüklerinde fiyatları aşırı şişmiş hisselerden uzak durduğundan emin olarak işe başlamalıdır.

Bu çeşitlemeli listeyi oluştururken iki yaklaşımdan birini kullanma seçeneği vardır: Birincisinde, tüm önder hisselerin bir kesitini satın almış olur. Bu seçenek, hem yüksek fiyat/kazanç oranlarında satılan gözde büyüme hisselerini, hem de daha az popüler olan daha ucuz hisseleri içerir.

Biz de Finnet Hisse Expert’i kullanarak savunmacı yatırımcı için hisse senetlerini çıkardık.

Hisse Expert, hisse senetlerinin analizi için Excel üzerinde çalışan hızlı ve etkili analiz platformu. Hisse senedi verilerini, özelleştirilmiş formüllerle inceleyebilme imkânı sağlıyor.



Savunmacı yatırımcılar için hisse senetlerini hisse expert modülünü kullanarak şöyle belirledik:

1- BIST 100-30 Endeksine dahil hisseler içerisinden F/K Oranı 10’un altında olan getirileri yılbaşından bu yana yüzde 10’un üzerinde olan hisseleri listeledik.

2- BIST 100-30 Endeksine dahil hisseler içerisinden F/K Oranı 10’un altında olan yılbaşından bu yana yüzde 10’un altında getiri sağlayan hisseleri listeledik.

Şirket listeleri şöyle:

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)