Yatırımcının Analiz Seti [email protected] Yatırımcının Analiz Seti

RSI göstergesi alımda olan momentumu güçlü hisseler

18 Mayıs 2020, 10:26 - -

Teknik analiz göstergelerinde güç göstergeleri arasında yer alan RSI, öne çıkan hisselerin görülmesinde önemli sinyaller üretiyor.

RSI bir momentum indikatörüdür ve basitçe aşırı alım - aşırı satım sinyalleri üretir. Fiyatın yükselişindeki ve düşüşündeki dengesizlikleri ve bu dengesizliklerin normalleşme hızını ölçer. Bu ölçüme göre de yatırımcıya al-sat sinyalleri üretir. Piyasadaki en yaygın kullanımı 14 periyodluk bir RSI'ın 30'un altına düştüğünde alış yapmak ve 70'in üzerine çıktığında satış yapmaktır.

RSI formülü gereği 0-100 arasında bir değer alır. Fiyattaki +/- değişimin türevi RSI'daki değişimle aynıdır.

RSI'ın genel kabul gören yorumlama yöntemlerinden biri, uyumsuzluklara bakmaktır. Fiyatlar yukarı giderken ve yeni zirveler yaparken, indikatörün önceki zirvelerini geçememesi bir uyumsuzluktur. Bu uyumsuzluk, güç kaybının ve bir geri dönüş olabileceğinin belirtisidir.

Alım-Satım: RSI +30 seviyesini yukarı yönde keserse alış, +70 seviyesini aşağı yönde keserse satış sinyali verdiği varsayılır.

Finnet 2000 Borsa bilgi portalını kullarak hisselerin gösterge değerlerini listeledik. RSI göstergesi yüksek momentumu güçlü olan hisseleri sıraladık.

BIST 30 şirketlerinde RSI değeri yüksek momentumu güçlü hisseler

RSI göstergesi aşırı alımda olan yükselişteki hisseler
Bu listedeki şirketler RSI göstergesi aşırı alımda olan yükselişini sürdüren tüm hisseler içerisinden oluşturulmuştur. Ağırlıklı olarak küçük hisseler yer almakta. Bu nedenle hisselerde oluşabilecek sert fiyat hareketlerini, aşırı oynak durumlarda Brüt takas uygulamasına geçilebileceği unutulmamalıdır. Son 7 gün içerisinde üst üste çıkan Çimbeton ve Nuh Çimento hisseleri son dönemde dikkat çekmekte.

BIST 100-30 Hisseleri içerisinde RSI değeri yüksek momentumu güçlü hisseler

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)