Ana SayfaYazarlarAdnan SalihPiyasaların gündemi
Adnan Salih [email protected] Adnan Salih

Risk primi sınırda

29 Mart 2018, 12:47 - -

Türkiye'nin kredi risk primini gösteren beş yıllık CDS'i 200’ün üzerine çıktı. Risk priminde 200 seviyesinin üzerindeki hareket kurda ve faizdeki güçlü seyrin sürmesini sağlayacaktır. Tansiyonun düşmesi için ülke risk priminin düşmesi önemli.

Para piyasalarında oynaklığın ve hareket marjlarının arttığı bir yıl yaşanıyor. BIST 100 Endeksi 114.129 seviyesinde. Dolar/TL 4 seviyesinin üzerine çıkarken Euro 5 sınırında. Gösterge faiz ise 14,30 seviyesinde. Türkiye’nin ülke risk primi yükseldikçe satış baskısı artıyor. Kurlar yükseliyor.

Kurda carry trade etkisi
Öte yandan kurda carry trade etkisinin yarattığı satış baskısı devam ediyor. Türkiye'deki yüksek faizler nedeni ile ellerindeki doları satarak TL pozisyonu alan yabancıların kurun hareketlenmesi ile yeniden dolara geçmeleri kurdaki yükselişin ivme kazanmasını sağladı. Buna bir de döviz açığı bulunan şirketlerin pozisyonlarını kapatma ihtiyacı eklenince dolar ve euro yılın en yüksek seviyelerine yükseldi.

Borsada önemli bir destek kırıldı
Yaklaşık 4.000 puanlık bir bantta sıkışma yaşayan endekste 114.700 desteği aşağı doğru kırıldı.

Endeks yeninden 114.700’ün üzerine hacimli olarak çıkmadıkça aşağı doğru 4000 puan daha düşüş potansiyeli taşıyor. Yeniden güçlü bir hareket için 114.700’ün üzerinde kalıcı hareket görülmeli.

Piyasa değeri, F/K ve PD/DD oranı dikkat çeken 13 hisse
Hisse senetleri değer kaybederken piyasa değeri güçlü ve fiyat çarpanları düşük olan hisseleri izlemede fayda var. Bu şirketler içerisinden 2017 getirisi yüksek olanlar 2018’de de olası yükselişlerde hızlı performans gösterebilir. 13 Şirket içerisinden 7 şirket öne çıkıyor: Enka İnşaat, Şişe Cam, Pegasus, Selçuk Ecza Deposu, Borusan, Kordsa ve Deva Holding.

Piyasa değeri 100 milyon doların üzerinde olan F/K oranı 10'un PD/DD oranı 1.5'in altında olan şirketlerin listesi:

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)