Ana SayfaYazarlarAdnan SalihPiyasaların gündemi
Adnan Salih [email protected] Adnan Salih

Risk göstergeleri geriliyor

27 Eylül 2018, 14:15 - -

Türkiye’nin risk göstergeleri gerilemeye başladı. Piyasalardaki volatilite azalabilir.

Türkiye’nin risk göstergeleri gerilemeye başladı. Gelişmekte olan ülkeler arasında yer alan Türkiye, büyümek ve mevcut taahhütlerini yerine getirebilmek için dış kaynak girişine kesin gereksinim duyuyor. Risk priminin yüksek seyri kaynak girişini sınırlıyor. Eylül başında zirve seviyelere tırmanan risk göstergeleri gerilemeye başladı. Eğilimin sürmesi Türk Lirası varlıklara ilgiyi artıracaktır. Türkiye’nin 5 yıllık CDS oranı 378 seviyesinde bulunuyor. Söz konusu risk göstergesinin 200 seviyesinin altına düşmesi Türkiye için, ekonomik, politik ve jeopolitik kırılganlıkların azalması anlamına geliyor.
Ülkelerin risk ölçümlerinin göstergesi olan, CDS’ler “Credit Default Swap - Kredi Risk Takası” ölçümlemesidir. Ülkenin kamu borçlanma senetlerine yapılan yatırımın “sigorta primi” anlamını taşıyan CDS’lerin gerilemesi ülke riskinin de azalması anlamına gelmekte.

 

Kredi risk primi eylül başına göre geriledi. Ancak hala yüksek seyrini koruyor. Düşüşün devamı dolar/TL’nin de aşağı kaymasını sağlayacaktır.

DOLAR NASIL BİR SEYİR İZLEYECEK?

Dolar kuru zirve seviyelerden alçalan bir trendde hareket ediyor. Fibonacci geri çekilme seviyelerine göre destekler 5,98-5,74 ve 5,50 seviyelerinde bulunuyor. Bu seviyenin altında 5,20 izlenmeli. Dolar’da 6,27 yukarı kırılmadıkça aşağı yöndeki seyir sürecektir. Bu seviyenin yukarı kırılması yükseliş yönündeki beklentileri güçlendirir.


ANALİSTLERİN EN FAZLA ÖNERİDE BULUNDUĞU HİSSELER
24’ten fazla analist 15 hisse için öneride bulundu. En fazla öneri, BİM, Türkiye Garanti Bankası ve Akbank için verildi. Listede yer alan diğer şirketler şöyle: Ford Otomotiv Sanayi, Yapı ve Kredi Bankası, Tofaş Türk Otomobil Fabrikası, Türkiye Vakıflar Bankası, Migros, Tüpraş, Türk Hava Yolları, Turkcell, Turk Telekomunikasyon, Turkiye İş Bankası, Turkiye Halk Bankası, Arçelik. Hisselerde öneri veren analist sayısı, hisselerdeki hedef fiyatlar ve getiri potansiyelleri ise şöyle:

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)