İntıra Bey [email protected] İntıra Bey

Ralli yapan hisse senetleri

30 Mayıs 2019, 13:19 - -

Son 6 gündür Vestel Beyaz eşya hissesi yükseliyor. Tav Hava Limanları, Ülker ve Aksa hisseleri son 5 günün ralli yapan hisse senetleri.

Piyasalardaki hareketlenmede son 5 gündür arka arkaya yükselen 4 hisse senedi ralli yapıyor. Bu hisseler yükselişleri ile endeksteki çıkışı geride bıraktı. Vestel Beyaz Eşya, TAV Havalimanları, Ülker Bisküvi, Aksa çıkışta öncü hisseler.

Kurumların net alım ve satımlarına bakıldığında yılbaşından bu yana Citi Menkul’ün satış yaptığı ancak Credit Suisse’in alım yaptığı görülüyor. Günlük hareketlerde ise Deutsche ve Merrill Lynch’in alımları önemli.

Borsada yabancıların payı
Borsada yabancıların payında artış gözleniyor. 13 Mayıs’ta 63,75’e kadar gerileyen borsadaki yabancı payı yeniden yükselişe geçti ve yüzde 64,14 seviyesine yükseldi.

BETASI EN YÜKSEK VE EN DÜŞÜK BANKA HİSSELERİ



Beta Katsayısı: Bir hissenin beta katsayısı hisse senetinin pazar riskinin bir ölçüsüdür. Hisse senedinin Beta katsayısı, hisse senedinin endekse karşı duyarlılığını(volatility) göstermektedir.
Beta Katsayısı: ß
ß=1 ise hissenin hareketi endeksle aynı (ortalama risk) 
ß<1 ise="" ise="" hissenin="" hareketi="" endeksten="" daha="" yava="" az="" riskli="" d="" k="" volatilite="" br=""> ß>1 ise ise hissenin hareketi endeksten daha hızlı (daha riskli, yüksek volatilite) 

Eğer bir hissenin betası 1 ise, endeksin %10 arttığı bir dönemde o hissenin %10 değer kazanması, endeksin %10 düştüğü bir dönemde ise o hissenin %10 düşmesi beklenir. Diğer taraftan, eğer bir hissenin betası 0.5 ise endeksin %10 yükseldiği bir dönemde o hissenin %5 yükselmesi, endeksin %10 düştüğü bir dönemde ise, o hissenin %5 düşmesi beklenir. Aynı şekilde bir hissenin betası 1.5 ise, endeksin %10 arttığı bir dönemde o hissenin %15 değer kazanması, endeksin %10 düştüğü bir dönemde o hissenin %15 düşmesi beklenir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Huseyin31 Mayıs 2019 00:00

    Birde su Trakyacam yukselse ya bu hisse öldü yada ölu taklidi yapiyor 4.50 olmadan satmicam ben sizden daha inadim

  • ALAATTİN CAMGÖZ30 Mayıs 2019 20:31

    amma da yükselmiş arkadaş ya düşdükleri yerlerini neden yazmadın.kazanan her zaman olduğun gibi yine kasa oldu.