Ana SayfaYazarlarAdnan SalihPiyasaların gündemi
Adnan Salih [email protected] Adnan Salih

Piyasalarda iyimserlik sürüyor

15 Aralık 2020, 12:40 - -

TL varlıklar açısından iyimserliğin hâkim olduğu bir dönemdeyiz. BIST100 endeksinde yükseliş sürüyor. İlk direnç 1.400 seviyesinde bulunuyor. Olası geri çekilmelerde ise ilk tutunma noktası 1.360 seviyesinde bulunuyor.

Döviz kurlarına bakıldığında 24 Aralık TCMB kararları öncesinde Dolar/TL kurunda da yatay dalgalı bir seyir izleniyor. Faiz kararına kadar bu seyir sürebilir.

Dolar kuru yükselen bir kanalda ve kanal içerisindeki geri çekilmeler alım fırsatı yaratıyor.

Kâr/Sermaye oranı en yüksek holdingler

Kâr/Sermaye oranı yüksek holdinglerin fiyatlarının aşırı değerlendiği görülüyor. Bu holdinglere bakıldığında İşbir Holding, Inveo Yatırım Holding, Yeşil Yatırım Holding bu şirketlerin başında geliyor. Fiyatları aşırı değerlenen holding hisseleri olası gerilemelerde sert değer kayıplarına uğrayabilir.

Koç Holding ve Sabancı Holding’in kar/sermaye oranları yüksek olmasına rağmen yabancı ağırlığının yüksek olması ve 2020 yılında yabancıların da satış ağırlıklı bir eğilim göstermesi 2020 performanslarının sınırlı kalmasına neden oldu. 

Kar/Sermaye oranı negatif olan holdingler karlılık performanslarını artırmadıkça fiyat hareketlerinde çıkışlar yaşansa da kalıcı olmayacaktır.

Karı sermayesinin çok altında olan holdinglerde gözlenen yükselişlerde holdingin sermayesine dikkat edilmeli. Düşük sermayelerle borsada yer alan holding hisselerinde tahtalarının sığ olması nedeni ile yaşanan yükselişler sıkıntılı dönemlere neden olabilir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)