Ana SayfaYazarlarAdnan SalihPiyasaların gündemi
Adnan Salih [email protected] Adnan Salih

Piyasalarda canlılık devam edecek

15 Şubat 2021, 10:25 - -

Kovid 19’un ortaya çıkışının ardından bir yıl geçmesine rağmen vaka sayılarındaki artış ve ölümler devam ediyor. Salgın hastalığın yarattığı ekonomik çöküntünün etkilerini giderebilmek için ülkeler para basarak ekonomileri canlı tutmaya çalışıyor.

Son bir yılda en çok hisse senetlerinde ve kripto paralarda yükselişler yaşandı. Aşılama başladı ancak zaman alacağı görülüyor. Bu nedenle riskli varlıklara ilgi devam edecek.

Hisse senetlerine ilgi devam edebilir

Borsaya baktığımızda yabancıların satış yapmasına rağmen BIST 100 Endeksi’nin zirve seviyelerinde olduğunu ve sıkışma yaşadığını görüyoruz.

Borsada ortalamaların üzerinde hareket devam ettiği sürece hisse senetlerinde kalınabilir. Hisse bazında alımların öne çıktığını görebiliriz.

Dolar kurunda zayıf seyir

Dolar/TL kurunda zayıf bir seyrin olduğu gözleniyor. 8,58 seviyesinden başlayan hareket aşağı yönde devam ediyor. Ortalamaların altındaki hareket korunduğu sürece zayıf seyir sürecek. Dolar/TL’de 7 seviyesinin altında 6,85 ve 6,50 seviyelerinin test edilme ihtimali hala gündemde. Olası yukarı tepkilerde ilk direnç 7,38 seviyesinde bulunuyor.

TCMB’nin faiz kararı

Haftanın en önemli gündemi TCMB’nin faiz kararı. TCMB’nin 18 Şubat 2021’de faizleri sabit tutması ve şahin duruşunu sürdürmesi bekleniyor. Sürpriz bir adım atarak ölçülü bir faiz artırım ihtimali de gündemde. TCMB’nin şubat enflasyonunu görerek yeni adım atacağını düşünüyoruz.

Prim potansiyeli olan güçlü hisseler

Ahlatcı Yatırım Haftalık Hisse Önerileri

Tacirler Yatırım Haftalık Hisse Önerileri

 

Şeker Yatırımın Sanayi Hisse Senedi Önerileri

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Nuggets 15 Şubat 2021 22:00

    Alctl bfren mrshl gerisi boş bence

  • Hasbi15 Şubat 2021 21:59

    Bu önerileri önerenler, burayı okuyanların hangisini şahsen tanır, muhtemelen hiçbirini. Lakin önerilen hisseleri stoklamış olanları çok yakından tanırlar, beraber stokladılar, şimdi bu stokları kucağımıza boca edecekler, çok uzunca bir süre bizlere hamallığını yaptıracaklar. Dohol ve ykbnk aşağı çekti, gedik direndi ikisine karşı yukarıda tuttu portföyümü, hiç gediği öneren oldu mu.? Diğer iki sümsüğü dillerine dolamışlardı. Demem o ki kimsenin oyuncağı olmayın, araştırın, zarar ederseniz de kendi paranızdır onurunuzla olsun ...

  • çılgın yatırımcı15 Şubat 2021 19:59

    gedik,inveo,nucm,osmen,ccola asla bunlardan şaşmam.çok şükür 

  • Mumin korkmaz15 Şubat 2021 19:51

    BIST 30 aman nee güzel. İlkokul a giden bir çocuk bile bist otuZdan hisse alıp altı ay felan bekleyip yüzde yirmi otuz kazanır. Analist yapacaksanız getirisi yüksek hisse bulunda o zaman diyelim analizcilermis vayy be.

  • Ademi ademin15 Şubat 2021 15:55

    Dmsas bu nasıl bir şey tog tedarikçisi gelecek beklentisi olan BIR hisse olmasına rağmen 6.50 7.90 arası debelenip duruyor OYSA ne idüğü belirsiz HİSSELER ederinden kat be kat FAZLA iken beklentili HİSSELER ise FIS ytd

  • misafir15 Şubat 2021 13:37

    ieyho geliyor. (ytd)

  • Ferdi15 Şubat 2021 12:09

    Araci kurumlar bist50 deki aciga satisi mumkun olan butun hisseleri tavsiye etmisler.Yani ozeti gelin sizi bi kucagimiza alalim

  • Alpertunga15 Şubat 2021 11:40

    ülker  senin gibi hissenin taaaa 

  • Yorum15 Şubat 2021 11:12

    ozkgy indeks enjsa hdfgs orge akgrt