Ana SayfaYazarlarAdnan SalihPiyasaların gündemi
Adnan Salih [email protected] Adnan Salih

Piyasalar marta volatil başlıyor

01 Mart 2021, 09:30 - -

Piyasalarda ABD 10 yıllık tahvillerinde yaşanan sert yukarı hareket sonrası dalgalanma yaşanıyor. İlk çeyreğin son ayına oynaklık yüksek olarak giriyoruz. Borsa dolar bazında haftalık olarak 202-208 bandındaki destek bölgesinin altına kaydı ve 199,2 seviyesine geriledi. Bu hafta yeniden 200 seviyesinin üzerine çıkması önemli. Haftalık bazda 200 seviyesinin altındaki hareketler dolar bazında 175 seviyesinin gündeme gelmesine neden olabilir.



Endekste daha çok yatay bir hareket ve fiyatlarda dengelenme beklenmeli. Henüz Borsa 30 ve Borsa 50 hisse senetlerinde oluşmuş yüksek primler ve getiriler yok. Bu nedenle aşağı doğru salınımlar geçici ve sınırlı olacaktır. Mart ayında fiyatların dengelendiğini görebiliriz.

Borsada dikkat edilecek 5 önemli nokta
1- Piyasalarda volatilitenin yüksek olduğu dönemlerde güçlü hisselerde olmalı.
2- Şirketler için temettü dönemine girdik. Yüksek temettü ödeyen şirketler öne çıkacaktır.
3- Sürekli hisse değiştirmek yerine güçlü hisselerde biriktirme denenebilir.
4- Yabancı satışları devam ediyor yabancıların hâkim olduğu hisselerde temkinli olmalı.
5- Aşırı primli hisseler, beklentileri yüksek olsa da portföylerdeki oranları sınırlandırılmalı.

Dolar kurunda yeni fiyat dengeleri oluşacak
Dolar/TL kuru yeniden 7,40 seviyesinde. Kurun 2019 yılındaki sert atağı gibi ataklar yapması beklenmemeli. Bunun ana nedeni ise enflasyonun yüksek seyri ve kurdaki her hareketin enflasyonda bozucu etki yaratmaya devam etmesi.

Dolar kurunda oynaklık sürebilir. Kısa vadede 7,30 önem kazandı. Hareket bu seviyenin üzerinde yaşanırsa diplerin bir önce dip seviyelerin üzerinde olduğu marjların çok yüksek olmasa bile yukarı eğilimin hâkim olduğu bir seyir görebiliriz.

Aşağı doğru 7,30 desteğinin altına kayılması halinde kurda diplerde yatay hareket beklenebilir.

ARACI KURUM RAPORLARINDA DİKKAT ÇEKEN HİSSELER

İŞ YATIRIM'IN EN ÇOK ÖNERDİĞİ 10 HİSSE

İŞ YATIRIM'IN SANAYİ HİSSELERİNDE YÜKSEK GETİRİ BEKLEDİĞİ 10 HİSSE

ŞEKER YATIRIM GÜNCEL TAVSİYE LİSTESİ

AHLATCI YATIRIM HİSSE ÖNERİLERİ HAFTALIK (1-5 MART 2021)

Kurum haftalık model portföyüne ilişkin şu değerlendirmede bulunuyor:

Geçen hafta model portföyde belirlediğimiz hisseler hedef fiyat/hedef fiyat aralığına ulaşamadı. Geçen hafta içinde gördüğü en yüksek seviyeye göre bir önceki hafta sonu kapanış değerine göre en yüksek getiriyi sağlayan pay senetleri %2,8 yükseliş yapan ZOREN ile %1,9 yükselen ENKAI olmuştur. 19 Şubat – 26 Şubat kapanış fiyatlarına göre pozitif getiri sağlayan hisse bulunmamaktadır. Geçtiğimiz hafta portföyümüzde yer alan pay senetlerinden ENKAI, SELEC, SOKM, TTKOM ve ZOREN zarar durdur seviyelerini görerek haftayı kapatmıştır.

Geçen hafta XU100’de -%5,70 düşüş olurken, model portföyümüzdeki düşüş
-%10,07 olmuştur. Geçtiğimiz hafta portföyümüzde yer alan pay senetlerinden ENKAI, SELEC, SOKM, TTKOM ve ZOREN hisselerini model portföyümüzden çıkarırken bu hisseler yerine AKSEN, AKSA, NTHOL, TAVHL ve THYAO hisselerini portföyümüze ekliyoruz.

KURUMLARIN SON YAPTIKLARI GÜNCEL HİSSE ÖNERİLERİ LİSTESİ

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Gercekler 02 Mart 2021 07:33

    Saçma sapan tavsiyeler de var! Şirket büyük finans borç içinde ve bu yıl büyük faliyet zararı vermiş, ve de hisse şuan rasyolarının çok üstü fiyatta işlem görüyor, yinede daha yüksek hedef fiyatla tavsiye listelerinde! Bu analizleri tapanın lisansını iptal etmek gerek!

  • Osman kaya01 Mart 2021 22:39

    Başka kurumun hisse önerisi nden sana ne.sen kendin hisse incele onu yaz.