Ana SayfaYazarlarAdnan SalihPiyasaların gündemi
Adnan Salih [email protected] Adnan Salih

Piyasalar ilk 100 günü izleyecek

10 Temmuz 2018, 12:51 - -

Türkiye’de yeni bir dönem başladı. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin ilk ekonomi yönetimi de belli oldu. Listeye göre, Hazine ve Maliye Bakanlığı’na, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak getirildi. Piyasalar ilk fiyatlamaların ardından ilk 100 günde atılacak adımları izleyecek.

Dünyada ticaret savaşlarına rağmen bilanço sezonuna girilmiş olması küresel risk iştahını canlı tutuyor. Türkiye’de ise yeni bir dönem başladı. Recep Tayyip Erdoğan’ın yemin etmesi ile birlikte Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine resmen geçildi. Ekonomi yönetimine ise piyasalar için sürpriz bir isim olan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak getirildi. Kabine açıklaması sonrası ilk piyasa tepkisi Türk lirasında yüzde 2’ye yakın kayıp oldu. Piyasaya yakın Mehmet Şimşek ve Naci Ağbal gibi isimlerin kabinede yer almaması piyasaların olumsuz tepki vermesinde etkili oldu. İlk tepkiler sonrasında piyasalar ilk 100 günde atılacak adımları izleyecek.

Piyasalar yeni ekonomi yönetiminin ile birlikte cari açık, dış finansman, enflasyonla mücadele konusunda odaklanma bekliyor.

Ekonomi yönetiminin atacağı adımlar kur, faiz ve dövizdeki yeni dengeleri belirleyecek.

Bilanço dönemi başladı
Bilanço dönemine girilmesi nedeni ile kâr beklentileri öne çıkmaya başladı. Bu da gelişmekte olan ülke ekonomilerine dönük risk iştahının artmasına imkân sağladı. Kısa dönemde piyasalardaki dalgalanmalar risk iştahı nedeni ile sınırlı olabilir.

Fitch not indirebilir
Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch’in, Türkiye değerlendirmesini Cuma akşamı açıklaması bekleniyor. Geçen ay da 25 Türk bankasını negatif izlemeye alan kurum Türkiye’nin görünümünü negatif izlemeye alabilir. Ancak bu zaten bir süredir fiyatlanıyor.

Borsada yükseliş eğiliminin göstergesi ve hedef seviyeler
Borsa İstanbul’da kısa periyot için destek bölgesi 97.500- 95.000 bandında bulunuyor. 99.000’deki güçlü direnç kalıcı olarak aşılmadıkça aşağı yönlü seyir güçlenecektir. 99 binin üzerinde dirençler 101.000- 103.500 bandında bulunuyor.

Dolar kurunda hedef seviyeler
Dolar kurunda 4,50-4,70 bandında bir hareket gözleniyor. 4,70’in üzerindeki hareketlerde hedef 4,92 ve 5,20 seviyesi. 4,70’in altında 4,50 ve 4,45 izlenebilir.

Kurum raporlarında öne çıkanlar
Kurum raporlarında bu hafta Ak Yatırım’a yer verdik.
Ak Yatırım en çok beğendiği hisseler listesinde 7 hisseye yer veriyor: Coca Cola İçecek, Garanti Bankası, Kardemir D, Şişe Cam, Soda Sanayii, Tekfen Holding, Yapı ve Kredi Bankası.

Ak Yatırım’ın önerdiği hisselerdeki değerlendirmeleri ise şöyle:

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)